Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği ve Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğinde Muğla Müzesi’nde “Büyükşehir-Gündem: Güzel Sanatlar ve Telif Hakları” adlı sergi ve konferans düzenlendi.

Sinem Karakaya

MSKÜ önemli bir başarıya imza attı MSKÜ önemli bir başarıya imza attı

Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği’nin düzenlediği Büyükşehir-Gündem: Güzel Sanatlar ve Telif Hakları konulu etkinlik Muğla’da Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirildi.

Etkinliğe, Muğla Vali Yardımcısı Ayhan Yazgan, Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl, AK Parti Menteşe İlçe Başkanı Eray Çiçek, Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Nezih Demirtepe ve üyeleri ile kurum çalışanları katıldı.

81 ile hizmet veren Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğüne bağlı Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (GESAM), coronavirüs dolayısıyla ara verdiği etkinliklere normalleşme sürecine girilmesiyle birlikte Muğla’da devam etti.

GESAM telif haklarını konuştu

Sergi açılışından önce GESAM hakkında bilgi vererek konuşma yapan Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Nezih Demirtepe, “GESAM, 34 yıl önce Kültür ve Turizm Bakanlığı’mızın bünyesinde Telif Hakları Genel Müdürlüğü’nün bir birimi olarak kuruldu. Amacı ve görevi 83 milyon Türk insanının 81 ildeki eserlerinin hak ihlallerini engellemek. 56 ilde teşkilatlanmamız var. Ankara, İstanbul ve İzmir’de Fikri ve Sınai Mülkiyet hakları mahkemesine sırtlarımızı dayayarak, hakları çalınanların haklarını korumaya çalışıyoruz. Bakanlığımızın 2018’in Ağustos ayında onayladığı bir proje ile büyükşehirlerde etkinlikler yapıyoruz. Covid-19 sonrası etkinliğimizin ilki Muğla’da. Muğla için güzel bir fırsat” dedi.

GESAM telif haklarını konuştu

Muğla Vali Yardımcısı Ayhan Yazgan ise, “Muğla olarak bu güzel etkinliğe ev sahipliğe yapmaktan kıvanç duyuyoruz. Covid-19 sonrası ilk etkinliğin Muğla’mızda yapılması ayrıca bir mutluluk verici. Gerçekten günlük hayat içerisinde bazen sanatı ihmal ediyoruz ya da bazı olaylar bizlere acı veriyor. Yakın zamanda da yaşadık. Belki her ilimizde zaman zaman hayatın katılaştığını, şiddet sarmalına sürüklendiğimizi görüyoruz. Belki de bunların engelleyecek en önemli şeyin sanatın hayatımızda yer alması. Güzel bakabilmemizi, hayatın güzelliklerini birbirimizle paylaşabilmemizi sağlayacak olan en önemli şey sanat ve sanatın her dalı. Burada da GESAM ve Kültür ve Turizm İl Müdürlüğümüzün ortaklaşa etkinliğinde Büyükşehir-Gündem temalı hem sergimiz hem konferansımızın Muğla’ya hayırlı olmasını diliyorum. Sizleri Muğla’da ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.

GESAM telif haklarını konuştu

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilerek, sergideki resimler gezildi. Daha sonra Doç. Dr. Serap Ünal tarafından ‘sanat ve haklar’ konulu konferans gerçekleştirildi. Telif hakları ve hırsızlık konulu sinevizyon gösteriminin ardından hediye takdimiyle etkinlik son buldu.

Editör: Gazete Muğla