Muğla’nın Kavaklıdere ilçesi en az seçmene sahip olan ilçe. Kavaklıdere’nin 8 bin 183 seçmeni bulunuyor. Seçmen sayısının en az olduğu Kavaklıdere siyasi partilerin milletvekillerinin belirlenmesinde bir etkisi olmuyor. Kavaklıdere seçmeni il genelinde ki seçmenin binde birini oluşturuyor. Binde birlik seçmen sayısına sahip olan Kavaklıdere 7 Haziran seçimlerinde sandığa 7 bin 257 seçmen sandığa gitmiş…

7 Haziran genel seçimlerinde Ak Parti Kavaklıdere’de sandıktan birinci parti çıktı ve 3 bin 44 oy aldı.  Bin 781 oyla MHP ikinci parti olurken bin 754 oy ile CHP üçüncü parti oldu.  Kavaklıdere’de gazeteci arkadaş olmadığı için Kavaklıdere’de 1 Kasım seçimlerinde ne olur diye en yakın ilçe olan Yatağan’da ki arkadaşlara sorduk. Gazeteci arkadaşlar Kavaklıdere’de  1 Kasım seçimlerinde sandıktan birinci parti olarak Ak Parti’nin çıkacağını ikinci partinin CHP’mi, yoksa MHP’mi olacak orası belli değil dediler…

METEOROLOJİDEN MUĞLA İÇİN TURUNCU KOD UYARISI! METEOROLOJİDEN MUĞLA İÇİN TURUNCU KOD UYARISI!

Kavaklıdere’de Ak Parti’nin birinci parti çıkması gayet normal. Bende gazeteci arkadaşların görüşüne katılıyor. 1 Kasım seçimlerinde Kavaklıdere’de birinci parti Ak Parti olacaktır. Ak Parti 13 ilçede sadece Kavaklıdere ve Seydikemer’de birinci parti. Diğer ilçelerin hiç birisinde birinci parti olamadı 7 Haziran seçimlerinde. Kavaklıdere ile ilgili yazacak çok fazla bir şey yok. Menteşe’nin Orhaniye Mahallesinde ki seçmen sayısından daha az seçmene sahip. Bana sorarsanız Kavaklıdere’nin ilçe olması bile yanlış…

Bu gün itibariyle Muğla’nın tüm ilçelerini kaleme almış durumdayız. 13 gün boyunca 13 ilçede siyasi partiler 30 Mart yerel seçimlerinde ve 7 Haziran genel seçimlerinde aldıkları oyları 1 Kasım seçimlerinde alacakları oyları değerlendirdik.  Bu değerlendirmeleri yaparken o ilçelerde görev yapan gazeteci arkadaşların ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin görüşlerini belirttik.  13 günlük yazı dizimizde tarafsız olduğumuzu da söyleyen oldu. İlçelerde manipilasyon yapmaya çalıştığımızı da söyleyen oldu…

Herkesin olduğu gibi bizlerin de bir siyasi görüşü var mutlaka. Ancak kaleme aldığımız yazılarda sadece ilçe bazında o ilçede görev yapan gazetecilerin ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin görüşlerini yansıttık. Çünkü o insanlar o ilçelerde yaşıyorlar. İlçede belki de siyasilerden daha çok vatandaşlarla birlikte oluyorlar. Seçmenin nabzını siyasilerden daha iyi tutuyorlar. 13 gün boyunca ilçelerin genel değerlendirmesi bazı siyasilerin hoşuna gitmeye bilir…

Ancak biz ilçelerin değerlerindirmesini kaleme alırken objektif davrandık. Hangi siyasi partilerin hangi ilçede birinci olacağını, birinci olmasının nedenlerini yazdık. Öte yandan oy kaybeden siyasi partilerin o ilçede neden oy kaybettiğini de belirttik.  İlçe değerlendirmelerimiz bazı siyasilerin hiç hoşuna gitmemiş.  Gerçekleri dile getirmek sanırım bazılarının hoşuna gitmiyor. Ama yapacak bir şey yok.  Siyasi partilerin yöneticileri ya da milletvekili adayları biz bu ilçelerde niye birinci parti olamıyoruz diye düşünmesi lazım…

Ancak siyasi partilerin yöneticileri ve milletvetili adayları işin hiç bu tarafına bakmıyor. Her zaman olduğu gazetecileri suçlayarak işin kolayına kaçmaya çalışıyorlar. 1 Kasım erken seçimlerine çok zaman kalmadı. 1 Kasım seçimleriyle ilgili 13 ilçenin siyasi tablosunu ortaya koyduk. İlçelerin bu tablosunu ortaya koyduktan sonra Muğla’da 1 Kasım sonuçları belli diyebiliriz. Seçime sayılı günler kala Muğla’da bir şey değişmez gibi geliyor…

Bu gün itibariyle Muğla’nın tüm ilçeleri için 1 Kasım seçim görüşlerini bitirdik. Pazartesi günü İl genelinin değerlendirmesi yapacağız. Hangi siyasi parti 1 Kasım seçimlerinde oylarını artırır. Hangi siyasi parti 1 Kasım seçimlerinde oy kaybı yaşayacak. CHP 4 milletvekili çıkartabilecek mi? Ak Parti 2 milletvekilini koruyabilecek mi? Tüm bunların değerlendirmesini Pazartesi günü yapacağız…

Editör: Gazete Muğla