Gençlere yerli otomobil geldi: Bu küçük araç 225 bin liraya satılacak

Gençlere yerli otomobil geldi: Bu küçük araç 225 bin liraya satılacak
Araba almak isteyenleri heyecanlandıran duyuru yapıldı. Buna göre, elektrikli ve küçük bir otomobil Türkiye'de üretilmesine rağmen yalnızca 225.000 TL'lik fiyatıyla satışa çıkacak, işte arabanın tüm detayları.

Son yıllarda Türkiye'de araba fiyatlarının yüksek seyretmesi, vatandaşları en uygun fiyatlı araç segmentine yönlendiriyor. Bu talep doğrultusunda küçük araçlar ve elektrikli otomobiller, Türkiye'de giderek daha fazla popülerlik kazanıyor. Bu bağlamda, Türkiye'de üretilen ve sadece 225.000 TL fiyatıyla dikkat çeken bir otomobil piyasaya sunuldu.

Yerli markalardan biri olan RKS logosu taşıyan A1 modeli, aynı Citröen Ami, Renault Twizzy gibi kompakt bir elektrikli otomobil. Ruhsatta elektrikli otomobil olarak geçmeyen bu aracı motor ehliyetiyle de kullanmanız mümkün.

rks-a1-arka-tasarim.jpg

VERGİLER DAHİL FİYATI

A1 modeli 3 kişilik bir kapasiteye sahip. Ön tarafa 1, arkada tarafa ise 2 kişi oturabiliyor. Bu açıdan bakıldığında Ami ve Twizzy’den daha avantajlı diyebiliriz. Zira hem Ami, hem de Twizzy 2 kişilik araçlar.

RKS A1’in en avantajlı yönü ise fiyatı. Hali hazırda vergiler dahil 225 bin TL’ye satılan bu aracın rakiplerinden hayli ucuz olduğunu söyleyebiliriz. Zira Ami’nin sıfırını bulmak çok zor. Sıfıra en yakın modelleri ise 250 bin TL’den satılıyor. Twizzy’de ise bu fiyat biraz daha yüksek.

Hızı maksimum 45 – 50 km olan bu ufak otomobil, şehir için kullanım için gayet makul diyebiliriz. Normal prizden 6 saate şarj olan A1’i özellikle İstanbul gibi park sorununun sıkça yaşandığı şehirlerde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

(HABER MERKEZİ)

Bu haber toplam 158367 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
104 Yorum