Gaziantep Nizip’in nefis baklavaları, Nisan ayında Muğla’nın Menteşe ilçesi Şeyh Mahallesi NAZ-SE İş Merkezi’nin giriş katında Mehmet Özkaya işletmeciliğinde Muğla’ya taşınmıştı.

7 yaşındaki öğrencinin üzerine okulun demir kapısı düştü 7 yaşındaki öğrencinin üzerine okulun demir kapısı düştü

snm-1109.jpg

Yaklaşık 6 aydır Muğlalılara hizmet veren Nizip Baklavaları tezgahlarda göz doldurmaya devam ediyor.

Tatlılar hakkında bilgi veren işletme yetkilisi İbrahim Ceylan, baklavalarda herhangi bir katkı maddesi olmadığını vurguladı.

site-taslak.jpg

“20-25 çeşit baklavamız var” diyen Ceylan, “Tatlılarımız günlük olarak Antep’ten geliyor. İmalathanemiz Nizip’te. 2 dükkânımız var orada. Muğla dışında 12 şubeye tatlı gönderiyoruz. Kendi markamızla üretim yapıyoruz. Tatlılarımız tamamen antepfıstığı ve tereyağlı. Sadece birkaç şube talep üzerine cevizli baklava da yapıyoruz. Bunlardan bir tanesi de Muğla. Alternatif olarak da cevizlilerin yanında tereyağı kullanmadığımız bitkisel yağla yapılan baklavalarımız da var. 20-25 çeşit baklavamız var. Bir var bir yok şekilde çoğu zaman satılıyor. 14 çeşit de standart olarak bulunan tatlılarımız da var. Ürünlerin içinde kendi antepfıstıklarımız ve sofralarımızda kullandığımız kristal şeker kullanılıyor. Herhangi bir katkı maddesi yok. Normal baklavaların yanında soğuk baklavalarımız da var” diye konuştu.

Öte yandan İbrahim Ceylan, talep üzerine Gaziantep’den yöresel ürünler de getirtebildiklerini söyledi.

site-taslak12.jpg

Editör: Gazete Muğla