Marmaris'te motosiklet kazasında yaralanan genç, yaşam savaşını kaybetti Marmaris'te motosiklet kazasında yaralanan genç, yaşam savaşını kaybetti

Akit TV ve Akit Gazetesi Yazarı Mustafa Armağan’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Marmaris’te Kanuni Sultan Süleyman Han’ın yaptırdığı menzilhane’nin birahaneye dönüştürüldüğü iddiasını gazetemizin haber yapmasından sonra yetkililer harekete geçti ve Muğla Valisi İdris Akbıyık’ın talimatı ile menzilhane ve çevresindeki bira kolileri kaldırıldı ve menzilhanenin çevresi temizlendi.
-Kültür Ve Turizm Bakanlığından bir yetkilileri menzilhanenin vaktiyle satılmış ve özel mülk haline gelmiş olduğu bilgisini vermişlerdi
-Muğla Valiliğinin ise dava süreci son aşamaya gelen Kanuni Sultan Süleyman dönemine ait Kervansaray’ın Kamulaştırılması için harekete geçtiği öğrenildi.

Akit TV ve Akit Gazetesi Yazarı Mustafa Armağan’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Marmaris’te Kanuni Sultan Süleyman Han’ın yaptırdığı menzilhane’nin birahaneye dönüştürüldüğü iddiasını gazetemizin haber yapmasından sonra yetkililer harekete geçti ve Muğla Valisi İdris Akbıyık’ın talimatı ile menzilhane ve çevresindeki bira kolileri kaldırıldı ve menzilhanenin çevresi temizlendi.
Akit TV ve Akit Gazetesi Yazarı Mustafa Armağan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Marmaris’te Kanuni Sultan Süleyman Han’ın yaptırdığı menzilhane’nin birahaneye dönüştürüldüğünü öne sürerek, tepki göstermişti.
Gazeteci ve Yazar Mustafa Armağan, sosyal medya hesabından yaptığı videolu paylaşımdaki görüntülerde menzilhane önünde ve çevresinde çok sayıda bira kolisi ile rastgele park edilmiş çok sayıda motosiklet dikkat çekiyordu.
Armağan, paylaşımında şu ifadelere yer vererek, CİMER yetkililerini göreve çağırmıştı “Bu kimin marifeti? Marmaris'te Kanuni Sultan Süleyman Han'ın yaptırmış olduğu menzilhane birahane olmuş. Kim bunun sorumlusu? Allah rızası için ilgilenelim”


OSMANLININ MİRASINA SAHİP ÇIKILSIN
Yazar Armağan’ın yaptığı paylaşımın altına yorum yapan çok sayıda sosyal medya kullanıcısı ise “Osmanlı’nın mirasına sahip çıkılsın”, “Ülke olarak tarihi değerlerimize sahip çıkmalıyız”, “Buna izin verenler hakkında ilgililer gereğini yapmalı, devlet harekete geçmeli. Yunanlıları Osmanlı eserlerini tahrip etmekle suçluyoruz ama bize atalarımızın mirasına sahip çıkamıyoruz” paylaşımları yapmıştı.
Armağan, paylaşımı sonrasında Kültür Ve Turizm Bakanlığından bir yetkilinin kendisini aradığını ve menzilhanenin vaktiyle satılmış ve özel mülk haline gelmiş olduğu bilgisini verdiği ve Muğla Anıtlar Kurulunun bölgede inceleme yapacağı bilgisini de paylaşarak, “Nasıl satılır Kanuni Sultan Süleyman'ın yaptırdığı eser ve birahane olarak kullanma yetkisini kimden alır. Beni İlgilendiren tarafı bu. Gelişmelerden haberdar edeceğim sizi.?” ifadelerini kullanmıştı.
MARMARİS KAYMAKAMLIĞI HAREKETE GEÇMİŞTİ
Gazetemizde, yer alan haberle ilgili olarak Muhabirimiz Kenan Gürbüz’e bilgi veren Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya, söz konusu paylaşım sonrasında Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık’ın söz konusu alanın uygun hale getirilmesi için talimat verdiğine işaret ederek, şu bilgileri vermişti:
“Kaymakamlık olarak harekete geçtik. Meydanı olabildiğince boşalttıracağız. Paylaşıma konu olan binanın mülkiyeti şahıslarda ve kamulaştırma süreci devam ediyor. Daha önce Muğla valiliğimizin kamulaştırma kararına mülkiyet sahipleri dava açmışlardı. Mahkeme taleplerini reddetti. Şuan fiyat takdiri için bilirkişi de. Mahkeme kararını verince bedeller ödenip kamulaştırma tamamlanacak”
MARMARİS'TEKİ KERVANSARAY HAKKINDA
Giriş kapısında "Bu menzilhaneyi, Sultan Selim Han'ın oğlu, karalar ve denizler sultanı, Arap ve Acem krallarının efendisi Sultan Süleyman Han 1545 yılında yaptırmıştır" ifadesinin yer aldığı Kervansarayın tabelasında yapım amacının da "Rodos seferi sırasında konaklama" olduğu yazısı bulunuyor.
Kanuni Sultan Süleyman'ın Rodos seferi sırasında Marmaris Kalesi ile yapımını emrettiği ve zamanla özel mülke dönüşen kervansarayın bazı dönemlerde bar ve eğlence mekanlarına dönüştürülmesi tepki toplamış, kamulaştırılmasına çalışılmıştı.

Editör: Gazete Muğla