Türkiye Haber Kameramanları Derneği sosyal medya hesabından, Gazetecilere "Yeşil Pasaport" verilmesi için başlattığı kampanyada şu ifadelere yer verdi:

"Çevre ülkelerin her an sıcak gelişmelerin yaşandığı bir coğrafyaya dönüşmesi habercilerimizin yeşil pasaporta acil ihtiyacını ortaya koymuştur. Tüm siyasi taraflara bildiririz: Daha hızlı ve kaliteli ilerleyen bir TÜRK MEDYASI için"

Türkiye Haber Kameramanları Derneği Başkanı Aytekin Polatel ise TBMM’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye derneğin yayını olan “Kuşatma” adlı kitabı vererek, destek talebinde bulunmuştu.

Hamak ipi boynuna dolanan küçük kız hayatını kaybetti Hamak ipi boynuna dolanan küçük kız hayatını kaybetti

TBMM'YE KANUN TEKLİFİ VERİLMİŞTİ

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, terör suçlarına bulaşmamış ve 15 yıl mesleki kıdemi bulunan basın mensuplarına hususi damgalı (yeşil) pasaport verilmesine yönelik kanun teklifini, TBMM Başkanlığı'na sunmuştu.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ise gazetecilere yeşil pasaport verilmesine dair kanun teklifine ilişkin, "Belli bir süre bu mesleğe emek vermiş değerli basın mensubu arkadaşlarımıza yeşil pasaport verilmesi gayet şık, doğal bir davranış olur." açıklamasında bulunmuştu.

YEŞİL PASAPORT KANUN TEKLİFLERİ

Türkiye’deki farklı STK’lar üyelerine yeşil pasaport verilmesi konusunda TBMM’deki Milletvekilleri aracılığı ile kanun teklifleri verdiriyorlar. Son olarak Barolara üye avukatlar ve Eczacılar Odası üyesi eczacılar “Yeşil Pasaport” talebinde bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurulu'nda konuşmada, 365 oda ve borsa başkanı için yeşil pasaport müjdesi vermişti.