Muğla Ülkü Ocakları, 2015 yılında Ege Üniversitesi’nde teröristler tarafından şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu anma programı düzenledi. Konakaltı Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma programı yoğun katılımla gerçekleşti.

Sinem Karakaya

Muğla Ülkü Ocakları, Konakaltı Kültür Merkezi’nde ülkücü şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu anma programı düzenledi. Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun hayat hikâyesinin okunmasıyla başlayan program şiir dinletisi ve film gösterimiyle devam etti.

Anma programına Muğla Ülkü Ocakları İl Başkanı Burak Demirel, MHP İl Başkanı Mehmet Korkmaz, Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, ilçe ocak başkanları, stk temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan yoğun bir katılımın olduğu anma programında Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun hayat hikayesi okundu. Daha sonra şiir dinletisi, mektup okumaları ve film gösterimi gerçekleştirildi.

Muğla Eczacılar Odası Başkanından Gıda Takviyesi Alanlara Önemli Uyarı! Muğla Eczacılar Odası Başkanından Gıda Takviyesi Alanlara Önemli Uyarı!

Programda konuşma yapan Muğla Ülkü Ocakları İl Başkanı Burak Demirel, “Üniversiteyi ocak, ocakları üniversite yapanların mücadelesiydi bu. Gücünü Türk milletinden alan varlığını Türk varlığına armağan eden ülkücüler, şartlar ne kadar çetin olursa olsun inandıkları yoldan asla dönmeyen bir kahramanlar topluluğu haline gelmiştir. Aziz şehitlerimizin ödediği bedeller mücadelemizi daha da kutsallaştırmış, inancımızı daha da kuvvetlendirmiştir. Ülkücüler vatanın bütünlüğünü, milletin istikbali için her türlü çileyi göze almıştır. Türk milletine düşman olan bütün unsurlar milliyetçi ülkücü hareketin yükselişinden rahatsız olmuşlar, saldırılar düzenlemişlerdir. Özelliklede üniversitedeler de çığ gibi büyüyen ülkücü gençliği hedef almaya başlamışlardır. Son olarak 2015 yılında Ege Üniversitesi’nde ülküdaşımız Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu bölücülerin saldırısına uğrayarak şehit düşmüştür. Fırat’ın şehadeti bir anda Türk milletini kenetlemiş, terörün her türlüsüne karşı tek yumruk haline getirmiştir. Sadece genç ve yürekli oluşu değildi yürekleri yakan. Umut dolu bakışlarıyla inanmışlığı ve kararlılığı ile gönüllere taht kurdu. Bizler hiç görmedik Fırat’ı. İki çift laf edemedik memleket meseleleri üzerine. Aynı davaya baş koymuştuk hiç karşılaşmasak da. Ülküdaşlarımızdan beklentimiz şudur ki: Bu salonda bulunan herkes Fırat’tır. Yiğitlerimiz hakkını yaşarken verelim, kıymetini yaşarken bilelim” dedi.

“ÜNİVERSİTEDEN SALON TALEBİNE RET”

Anma programını üniversitenin salonunda düzenlemek istediklerini fakat kabul edilmediğini söyleyen İl Başkanı Demirel, sözlerine şu şekilde devam etti: “Bu programı üniversitemizin salonunda düzenleyerek üniversiteli Fırat’larla buluşturalım istedik. Lakin salon için bulunduğumuz talep siyasi ve güvenlik sebebiyle reddedilmiştir. Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun şehadetini siyasi gören bir zihniyet milli değerlerinde kendisini aramalıdır. Buradan üniversite yönetimine şu ifadelerle seslenmek istiyorum: Kutlu bayrağımız altında mücadele eden bilgi ve teknolojide çağı yakalamak isteyen tarihinden ilham alan bir gençlik var. Olur, da onları görmek isterseniz çıkartın şapkalarınızı. Gözlüklerinizi bir kenara bırakın ve taraf olun. Bir kez olsun doğrudan yana taraf olun. Fırat’ın mücadelesini sorgulayanlardan olun. Fırat, bayraklaşmış bir mücadelenin Akşehir’den doğup Ege’ye dökülen ismidir. Fırat Yılmaz Çakıroğlu başta olmak üzere aziz şehitlerimizi yad ediyorum. Bizler var oldukça şehitlerimizin hatıraları ve isimleri yaşayacaktır”.

Konuşmanın ardından şiir dinletisi, mektup okumaları ve film gösterimi gerçekleştirildi. Son olarak Ozan Uğur’un türkü dinletisiyle program son buldu.

Editör: Gazete Muğla