Muğla Final Lisesi LYS sonuçlarının açıklanmasının ardından başarılarını değerlendirdi. Final Lisesi kurucusu Ali Coşkun Üniversiteli olma hakkı kazanan öğrencileri ile birlikte yaptığı basın toplantısında 2017 yılı başarılarını değerlendirdi. Ali Coşkun; “Muğla Final Temel Lisesi 2017 Üniversite Yerleştirme sonuçlarıyla yine zirvede. Öğrencilerimiz Türkiye’nin seçkin üniversitelerinin güzide bölümlerine yerleşerek Final’in başarı geleneğini devam ettirdiler. 2017 Eşit Ağırlık Muğla birincisi olan öğrencimiz Alperen Kızılkaya tercihini Bilkent Ünv. Tam Burslu İngilizce İktisattan yana kullandı. 12.sınıf birincimiz İsmail Sucu ODTÜ İngilizce İnşaat Mühendisliğine ve okul birincimiz Hafsanur Doğan da Ankara Y.B.Ünv.Hukuk Fakültesine yerleşti. 75 öğrencimiz artık üniversiteli. Öğrencilerimizin genellikle ilk 3 tercihlerine yerleşmeleri bizi çok mutlu etmiştir. Gönüllerindeki üniversiteye yerleşen öğrencilerimizi kutlar, tüm öğrencilerimize yeni öğrenim hayatlarında başarılar dileriz” dedi.

Saklı cennet :Bir tarafı Muğla'ya bir tarafı Burdur'a bağlı... Saklı cennet :Bir tarafı Muğla'ya bir tarafı Burdur'a bağlı...

Üniversitenin sadece bir öğrenim kurumu olmadığını ve üniversite eğitimleri sırasında izlemeleri gereken yollar konusunda da bir yol haritası çizdi. Muğla Final Lisesi Kurucusu Ali Coşkun; “Üniversiteye yerleşen arkadaşlarımızı şimdi burs, yurt, yeni bir çevre, yeni arkadaşlar, yeni hayallerle tatlı telaşların olduğu yeni sınavlar beklemekte. Üniversite öğrenimine yeni başlayacak öğrencilere 5 altın tavsiyede bulunmak istiyorum.

Üniversitenizin eğitim dili ne olursa olsun İngilizceyi çok iyi öğrenin. Üniversite dönemini sadece derslerle geçirmeyip üniversitenin ve şehrin sosyal sermayesinden üst düzeyde yararlanmalısınız. Yüksek Lisans-Doktora gibi akademik çalışmaları düşünün. Anlamlı bir yurt dışı deneyimi için şartları zorlayın. Erasmus ile olmazsa Iaeste ile olabilir, gençlik kampları ile olabilir veya “çalış-gez” (work&travil) programları ile olabilir. Yurt dışında geçirilecek iki ay hem ufkunuzu açacaktır, hem de size gelecekte farklı kapılar açabilecektir. Mutlaka en az iki öğrenci kulubüne üye olun ve bir takım sporu yapın. Öğrenci kulüpleri ve takım sporları takım çalışması, stres yönetimi, zaman yönetimi, planlama gibi yetkinlikleri geliştirdikleri gibi gelecekte daha da önem kazanacak olan duygusal zekanızı, ilişki ve duyguları yönetme becerilerinizi de geliştirecektir. Gelecekte başarılı bir kariyer için inisiyatif almanın, yaratıcılığın ve tutkunun önemli olacağını bilin. Üniversite sıralarında tutkunuzu keşfetmeye çalışın. Çünkü sevmediğiniz işi yapamazsınız.

Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Muğla’da da Final’e kucak açan tüm Milli Eğitim camiamıza, velilerimize, öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Bütün öğrencilerimizi, onları yetiştiren aileleri, okulları ve öğretmenleri gönülden kutluyoruz” şeklinde konuştu.

Güzide Kasım.

Editör: Gazete Muğla