Fethiye'de apartman sakinlerinin komşu korkusu!

Fethiye'de apartman sakinlerinin komşu korkusu!
Fethiye'nin Foça Mahallesi'nde bulunan Kardeşler Apartmanı sakinleri, aynı binada yaşayan komşunun rahatsız edici davranışları nedeniyle zor günler geçiriyor. Apartman sakinleri, son dönemde artan şiddet eğilimi gösteren komşularının, bıçakla dolaşması, küfür etmesi ve hatta polislere saldırması gibi olaylarla güvenliklerinin tehdit altında olduğunu belirtiyor.

"Her gün korku içinde yaşıyoruz" diyen apartman sakinlerinden Gönül Kula, 8 yıldır komşusu olduğu kişinin ilk yıllarda saygılı ve kibar birisi olduğunu, ancak son dönemde durumun dramatik bir şekilde değiştiğini ifade ediyor. Kula, "Artık her gün bağırma, küfür ve tehditlerle huzurumuzu bozuyor. 5 yaşındaki bir çocuk bile korkudan travma geçiriyor. Yetkililerden acil bir çözüm bekliyoruz. Komşumuzun tedavi altına alınması gerekiyor." şeklinde konuşuyor.

Polislere Çatalla Saldırdı

Geçtiğimiz günlerde yaşanan bir olayda, komşu olduğu iddia edilen kişi, polis ekiplerine çatalla saldırmış ve durum daha da ciddi bir hal almıştı. Apartman sakinleri, bu olayın ardından yetkililere başvurarak, can ve mal güvenliklerinin tehlikede olduğunu bildirdi.

Hukuki Süreç Yavaş İlerliyor

Apartman sakinleri, hukuki süreçlerin çok yavaş ilerlediğinden şikayetçi. Hastanın ailesiyle iletişime geçilmesine rağmen, herhangi bir destek alınamadı. Sakinler, bu durumun hem kendilerinin hem de hastanın iyiliği için bir an önce çözülmesini istiyor.

Uzman Görüşü

Konuyla ilgili görüşlerine başvurulan psikiyatristler, şizofreni hastalarının tedavi edilmesi durumunda topluma uyum sağlayabileceğini belirtiyor. Ancak hastalığın ileri evrelerinde ve tedaviye dirençli durumlarda, bu tür olayların yaşanabileceği uyarısında bulunuyorlar.

Kaynak:İHA

Bu haber toplam 123 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.