Fethiye Limanı ve Yat Yanaşma Yerleri, 6360 Sayılı Kanun ve 6237 Sayılı Limanlar İnşaatı Hakkında Kanun kapsamında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı III.Bölge Müdürlüğü ile Muğla Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol ile Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi.

Fethiye'de Büyük Dönüşüm: Yollar Yenileniyor Fethiye'de Büyük Dönüşüm: Yollar Yenileniyor

6360 Sayılı Kanunla Büyükşehir statüsü kazanan Muğla İlinde, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü (DLH) tarafından inşa ettirilen ve önceden Fethiye Belediyesi tarafından işletilen Fethiye Limanı, Yat Yanaşma Yerleri ve geri sahaları 3 Kasım 2016 tarihinde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı III. Bölge Müdürlüğü ile Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından imzalanan protokol ile Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Deniz ve Kıyı Tesisleri Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Fethiye limanında devir sonrası geçiş sürecinde aksaklık yaşanmaması için daha önce Bodrum ve Marmaris limanlarında olduğu gibi tüm hazırlıkların tamamlandığı, vatandaşların ve misafirlerin Fethiye’ye yakışır bir tesiste, liman hizmetlerinden azami ölçüde faydalanmasının temini için gerekli yatırımlar ile hizmet standartlarının artırılması yönünde çalışmaların ise en kısa sürede yapılacağı bilgisi verildi. Açıklamada, Muğla Büyükşehir Belediyesine devredilen tüm kıyı tesislerinin etkinlik, verimlilik, hesap verebilirlik ve şeffaflık ilkeleri doğrultusunda, vatandaşların görüş ve önerilerinden güç alan, çağdaş bir yönetim anlayışıyla işletileceği belirtildi.

Geçtiğimiz aylarda Bodrum Kaleiçi Limanı, Marmaris Yat Limanı ve Turunç rıhtımları da 6360 Sayılı Kanun ve 6237 Sayılı Limanlar İnşaatı Hakkında Kanun kapsamında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Muğla Büyükşehir Belediyesine devredilmişti.

Editör: Gazete Muğla