Muğla'dan İstanbul'a seyir halindeki bir yolcu otobüsü, yolun karşısına geçmeye çalışan bir yayaya çarparak kontrolden çıktı ve şarampole devrildi. Kazada hayatını kaybeden kişinin kimliği henüz tespit edilemezken, yaralılar arasında 2'si yabancı uyruklu olduğu öğrenildi.

Olay Yerinde Dramatik Sahneler

Kaza sonrası olay yerine sevk edilen sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri, yaralıları otobüsten çıkarmak için büyük çaba sarf etti. Kapıları sıkışan otobüsteki yaralılar, kırılan camlardan çıkarılarak ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

"Şoförü Uyardık Ama Dinlemedi"

Kazayı yaşayan yolculardan biri, otobüs şoförünün hız yaptığı ve uyarılara rağmen yavaşlamadığı yönünde açıklamada bulundu. Yolcu, "Otobüs şoförünü birkaç kez uyarmıştık ama dinlemedi. Bir anda her şey çok hızlı oldu" dedi.

Asansör boşluğuna düşen kız çocuğu 11 günlük yaşam mücadelesini kaybetti Asansör boşluğuna düşen kız çocuğu 11 günlük yaşam mücadelesini kaybetti

Bu acı olayın bir kez daha gösterdiği üzere, trafik güvenliği konusunda daha fazla hassasiyet gösterilmesi gerekiyor. Hız sınırlarına uyulması, araçların düzenli bakımlarının yapılması ve sürücülerin bilinçlendirilmesi gibi önlemler alınarak benzer kazaların önüne geçilmesi gerekiyor.

Kaynak: İHA