FAİZ ÜRETİM ODAKLI EKONOMİ VE REFAHIN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGELDİR

Faiz için biraz puan indirimine sevinen Esnaf ve İş adamlarımız FAİZİ kaldırmak yerine, faizli Kapitalist sistemde neden ısrarla kalır.

Neden faizsiz bir sisteme geçme gayretine girmez ???

Neden bilerek faiz ödemeye devam eder ???

Neden faizli Kapitalist sistemi çok sever ???

Üretim odaklı ekonominin ve refahın önündeki en büyük engel FAİZ dir. Faizli Kapitalist sistemin kurucuları özellikle sistemi inşa ederken tüm servet ve gücü kendilerini toplayacak şekilde inşa ettiler. Yani sermayeyi kendilerinde temerküz ettiler. Bunun merkezine PARA yı ve sömürecek şekilde FAİZİ koydular.

Ekonomide durgunluk yaşadığımız bu günlerde konunun temel sorununa odaklandığımızda karşımıza faiz çıkmaktadır. Yüksek faiz olan ekonomilerde kimse üretime yatırıma ve ticarete parasını sevk etmez. Bu durum finansmanın hareket olanağını yitirdiği ve bitirdiği için piyasada durgunluk yaşanır. Günümüzde yaşadığımız yüksek enflasyonu da ayrıca tetikler.

Faiz’in maliyeti ürüne yansıtılarak, fiyat pahalılığı enflasyonu da ayrıca tetikler. Enflasyon da para maalesef ürün karşısında değer kaybeder. Paranın diğer değer kaybı ise karşılıksız basılan paranın piyasaya sürülmesidir. Paranın yüksek faizden dolayı hareket olanağını yitirmesi, piyasa da para arzının daralması, yüksek faiz ve diğer sebepler ile ekonomiyi içinden çıkılmaz sorunlu ve sıkıntılı bir duruma getirir.

Ekonominin canlanması için FAİZ oranların çok düşük ya da hiç olmaması gerekir. Faizin hiç olmaması ve paranın piyasada çok hızlı bir şekilde üretimde, yatırımda, ticarette hızlı dönmesi gerekir ki piyasa da iş yaşamın da ve ticaret de yoğun ALIŞ VERİŞ olsun, yani KAR kazanç olsun. Üretim, hizmet artsın enflasyon da çok düşük kalarak, ekonomiyi her alanda hareketle canlandırsın.

Allah (c.c) Kuranı Kerim de;

“Faiz yiyenler ancak şeytanın çarparak sersemlettiği kimse gibi kalkarlar. Bunun sebebi onların, "Alım satım da ancak faiz gibidir" demeleridir. Halbuki Allah alım satımı helâl, faizi ise haram kılmıştır. Artık kime Allah’tan bir öğüt erişir de faizciliği bırakırsa geçmişte yaptığı kendisine aittir, işi de Allah’a kalmıştır. Kim de yine faizciliğe dönerse işte bunlar orada devamlı kalmak üzere cehennemliklerdir.” (Bakara,275)

Ama ne yazık ki faizli Kapitalist sisteme Müslüman Esnaf ve İş adamlarımız öylesine teslim olmuşlar ki haram olduğunu bildikleri halde faizli sistem de neden ısrarla kalmaktalar ???

Allah (C.C.) Kuranı Kerim de;

“Ey iman edenler! Allah’tan korkun ve gerçekten iman etmiş iseniz faizden kalanı bırakın.” (Bakara,278)

“Bunu yapmazsanız Allah ve Resulü tarafından size bir savaş açıldığını bilin. Eğer tövbe ederseniz, haksızlık etmemek ve haksızlığa uğramamak üzere ana paranız sizindir.” (Bakara,279)

Devletimiz IMF ye olan önceki 25 Milyar dolar borcu tamamen kapattığında borcumuz yok diye ülke olarak çok sevinmiştik. Ama durum hiç öyle olmadığı açık IMF borç kapandı. Ancak faiz ödemeye Müslümanlar bilerek ısrarla devam etmektedir.

Kamu ve Özel dış faiz ödemesi olarak faiz ödemesine alın terimizi, emeğimizi, kazancımızı iyi aktarmaya devam etmekteyiz. Kamu ve Özel Sektör faiz ödemeleri tutarları net olarak bilinmektedir. Rakamsal tutarların ne kadar yüksek olduğu bilinmekte ve ortadadır.

Kamu dış borcunu çevirebilmesi için tekrar yüksek faiz ile her dönemler de borçlanarak faiz ödemesine her yıl yine devam etmekteyiz. Kamu dış borcu olarak belli dönemler de çok daha fazla olarak faize para ödemeye devam etmekteyiz.

Kamu dış borcu ödemeleri faiz ödemeleri, Devletin önceki yıllardan beri sürekli gelen ve ekonomiye kangren olmuş aynı zamanda bir sistem sorunu haline gelmiştir.

Devletimiz faizli Kapitalist sisteme geçtiği yıllardan itibaren öylesine faize bağlanmış ki IMF kapattığımız önceki 25 Milyar dolar borç bunun yanında çok küçük kalmaktadır.

Bizler artık faiz ödemiyoruz diye sevinirken, borcumuz yok seviniyoruz derken, bir bakıyoruz ki faizli Kapitalist sistem başka yerler den başka kalemler den ahtapot ağını kolunu bize atmış bizi her alanda yine yıllarca sömürmeye devam ediyor.

Bu ne anlama geliyor. Devletin faiz ödemelerine rakamlarına bakıldığında göreceksiniz ki faizli sistemin kurucularına, daha çok paralar ödeyeceğiz, bu faizi peki kim ödeyecek, faizin haram olduğunu inanan, Müslüman Esnaf ve İş adamlarımız ödeyecek elbet,

Soruyorum şimdi FAİZLİ KAPİTALİST sistemde ısrarla kalmaya çalışanlara;

Kendinizi daha ne kadar FAİZ ile sömürteceksiniz ???

Müslüman Esnaf ve İş adamları her şeyi Devletimizden beklemesin, kendi hür irademiz İle faiz ile mücadele edeceğimiz sistemi gelin hep birlikte kuralım. Günümüz de Katılım Finans kurumları faizsiz olarak Türkiye’de %6,5 lık genel pay oranı ile bu mücadeleyi yapmaktadır. Ancak elbette yeterli değildir.

Günümüz Esnaf ve İş adamları Meslek odaları, Dernek ve Organize Sanayi Bölgelerden başlayarak kendi irademiz ile tüm işletmelerimizde rahatlıkla günümüzde faizsiz sistem altyapısını üretim odaklı olarak daha işlevsel kurarak uygulayabiliriz.

Faiz ile mücadele de Müslüman Esnaf ve İş adamlarımızın Türkiye’de bugüne kadar ciddi ilgilenme ya da uygulama konusun da neden hiç bir çabaya girilmediği ve ciddi çaba gösterilmediği üzerinde, Akademik araştırma konusu olarak karşımız da acı gerçekliğimiz ile ayrıca önemle durmaktadır.

Bugüne kadar IMF olan borcumuzun kat be kat fazlasını faizli sistemin kurucularına ödedik. Halen de kat be kat faiz ödemeye devam etmekteyiz ve sistemde kaldığımız sürece de yine devam edeceğiz.

Hz Muhammed (s.a.v) Peygamber Efendimiz veda haccında;

“Câhiliye devrindeki her türlü ribâ kaldırılmıştır, ayağımın altındadır. Fakat ana paranız sizindir. Ne haksızlık edin ne de haksızlığa uğrayın. Kaldırdığım ilk faiz amcam Abbas b. Abdülmuttalib’in faizidir.”(TDV İslâm Ansiklopedisi 42. cildinde, 591-593)

İnancımız gereği, inanın bu durumu anlamakta zorlanıyorum. Biri çıksın bana bir şey söylesin faizli sistemin kurucularını çok mu seviyorsunuz özellikle faiz ödeyerek, Peygamber efendimiz her türlü faizin kaldırıldığını veda haccında özellikle söylediği ve dile getirdiği halde neden günümüzdeki Müslümanlar faizi kaldırmak için bir gayret ve çabaya girmiyorlar.

Müslüman Esnaf ve İş adamlarına sesleniyorum,

Uzun yıllardan beri Esnaf ve İş adamların içinde olduğum halde konuyu bildikleri halde onlara bıktırır derecesinde anlatıp haykırdığım halde neden Türkiye’de bu alan da yapılan çalışmalara, gayretlere destek vermiyorsunuz ya da destek çıkmıyorsunuz ???

Faize ödediğiniz toplam paranın binde birini, Faizsiz alanlara sistem geliştirme de bu alana destek çıksanız şimdiye kadar faizsiz sistemi ülkemizde Esnaf ve İş adamları, Sivil Toplum Örgütlerin de şimdiye kadar çoktan kurmuştuk.

Neden ilgisizsiniz, neden duyarsızsınız, neden görmezden ve bilmezden gelirsiniz ???

İmam Malik (Rh) buyuruyor:

“Allah’ın kitabını ve Rasulullah’ın (s.a.v) hadislerinin (tamamını) inceledim. Faizden daha beter bir şey görmedim. Zira faize bulaşana Allah harp ilan etmiştir.” [Kurtubî, el-Câmi li-ahkâmi’l-Kurân, 4, 405]

Bu faizli Kapitalist sistemde ısrar ile kalmaya devam ettiğimiz sürece vebali sorumlu yetkili kişiler başta olmak üzere hepimizindir.

Faizsiz sistem altyapısına Müslüman Esnaf ve İş adamları olarak, günümüz Sivil Toplum Örgütlerin de bir an önce hep birlikte her alanda uygulamaya geçirmek dileğiyle,

Sevgi Muhabbet ve Dua ile kalın İnşallah

NurHan Keleş