Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na Fahri Doktora Ünvanı verildi.​ TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 2015-2016 Öğretim Yılı ve Sosyal Girişimcilik Sempozyumu’na katılarak Neden Girişimcilik konulu panelde öğrencilere hitap etti.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitenin 2015-2016 yılı eğitim öğretim yılı açılış töreni dün gerçekleşti. Törene Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Büyük Şehir Belediye Başkanı Osman Gürün, CHP Muğla  Milletvekili Ömer Suha Aldan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar Harmandar ve  TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş ve öğretim görevlileri katıldı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar Harmandar “sevinçle ifade etmek isterim ki  Üniversite-Sanayi İşbirliğinin yasal zemininin güçlendirilmesi ve girişimciliğin canlandırılması amacı ile bir Teknoloji Geliştirme Bölgesi kurulması (MUĞLA-TEKNOPARK), Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca uygun görülmüştür. MUĞLA-TEKNOPARK’ın başlıca yetkinlik alanları; Yenilenebilir Enerji, Sağlık-Turizmi,  Gıda-Tarım ve Hayvancılık olacak şekilde yapılandırılacaktır. Muğla’mıza hayırlı olmasını dilerim.

Rektörlük dönemimde öğrenci sayımız 26.000’den 40.605’e yükselerek, % 56 oranında artmıştır. Öğrenci sayısının artışı, güzel Muğla’mızın kültürel dokusunu  zenginleştirmiş ve şehrimize canlılık katmıştır.

Üniversitemizde uluslararasılaşmaya büyük önem verilmektedir.  Günümüz itibarıyla, Amerika, Avrupa, Asya, Afrika kıtaları ve balkanlar,

Ortadoğu ve orta asya gibi dünyanın hemen her yerinden 60 farklı ülkeden 696 uluslararası öğrenci sayısına ulaşmış bulunmaktayız.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu Hisarcıklıoğlu, Muğla’nın sosyoekonomik gelişmişlik endeksinde ve yaşanabilirlik sıralamasında, Türkiye çapında ilk 10 şehir içinde olduğunu, daha da önemlisi, bu performansın hep yükselerek devam ettiğini söyledi.Hisarcıklıoğlu, Muğla’nın 1,500 kilometre ile en uzun kıyı şeridine sahip il olduğunu belirterek, “İspanya’nın Akdeniz’deki tüm kıyı şeridinden büyük. Tarihi ve kültürel zenginliklerle her yıl 3 milyondan fazla turisti ağırlıyor. Ama daha yapacak çok işimiz var” ifadelerini kullandı.

-En Büyük Kaynak Gençler

MUSKİ TAMİR ATÖLYELERİ SAYESİNDE 20 MİLYON TL'LİK TASARRUF SAĞLADI MUSKİ TAMİR ATÖLYELERİ SAYESİNDE 20 MİLYON TL'LİK TASARRUF SAĞLADI

En büyük sermayenin gençlik olduğuna dikkat çeken TOBB Başkanı, “Yaş ortalamamız 30. Avrupa’nın en genç nüfusuyuz. 20 milyon gencimiz var. Eğer bunu iyi değerlendirebilirsek Türkiye’nin zenginliğini sağlarız. Türkiye’nin petrolü yok, doğalgazı yok. Ama bugün dünyanın en büyük 20 ekonomisi içindeyiz. Bunu doğal kaynaklarla, dış yardımlarla elde etmedik. Müteşebbis insanlarımızın çalışmalarıyla, üretimleriyle, ihracatlarıyla başardık. Bundan sonra bu performansı devam ettirmek, sizlere bağlı. Çünkü bizim esas enerji kaynağımız sizlersiniz. Bizim en büyük kaynağımız bu salonu dolduran gençlerimiz” dedi.

Editör: Gazete Muğla