Dayı ve yeğen silahlı saldırıda öldü Dayı ve yeğen silahlı saldırıda öldü

Olay, Kızılarık Mahallesi 2799 Sokak'taki bir apartman dairesinde meydana geldi. İddiaya göre, üniversite öğrencisi anne Ş.Ç., 2 aylık bebeğini uyuttuktan sonra sınava girmek için babasıyla birlikte evden çıktı.

Evde kalan anneanne ve dayı, bir süre sonra yatak odasında bulunan bebek odasında duman olduğunu fark etti. Alevlerin büyümesi üzerine bebeği kurtarmaya çalıştılar ancak alevlerden içeri giremediler.

Komşuların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, kısa sürede alevleri söndürdü.

Sağlık ekibinin yaptığı kontrolde, 2 aylık bebeğin hayatını kaybettiği belirlendi.

Eve dönen anne, bebeğinin hayatını kaybettiğini öğrenince sinir krizi geçirdi. Yakınları ve komşularının sakinleştirmeye çalıştığı anneye sağlık ekibi müdahale etti.

Bebeğin cenazesi, incelemenin ardından otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Polis olayla ilgili inceleme başlatırken, yangının ilk belirlemelere göre elektrikli sobanın devrilmesi sonucu çıktığı tahmin ediliyor.

Olayla ilgili görgü tanığı bir komşu şunları söyledi:

"Evden duman çıktığını gördük ve hemen itfaiyeyi aradık. Alevler çok büyüktü. Anneanne ve dayı bebeği kurtarmaya çalıştılar ama başaramadılar. Çok üzücü bir olay."

Elektrikli Soba Kullanırken Dikkatli Olun!

Bu trajik olay, elektrikli sobaların ne kadar tehlikeli olabileceğini bir kez daha gözler önüne seriyor. Özellikle küçük çocukların ve bebeklerin olduğu evlerde elektrikli soba kullanırken çok dikkatli olunması gerekiyor

Kaynak: İHA