Evde kullananlar yandı! Ele geçirilince yakınlarında kim varsa saldırıyorlar

Evde kullananlar yandı! Ele geçirilince yakınlarında kim varsa saldırıyorlar
Ecovacs’ın ünlü Deebot X2 Omni modeli robot süpürgeleri, hackerların saldırısına uğrayarak sahiplerine hakaret etmeye ve evcil hayvanları kovalamaya başladı.

Deebot X2 Omni modeli robot süpürgeler, hackerlar tarafından ele geçirilerek kullanıcılara hakaret etmeye başladı. Hackerlar, cihazların kontrol sistemlerine müdahale ederek, süpürgeleri evdeki hayvanlara yönlendirdi. Olayın, Bluetooth sistemindeki bir güvenlik açığından kaynaklandığı düşünülüyor. Ecovacs, güvenlik ihlalinin önüne geçmek için bir güncelleme yapacaklarını açıkladı ancak bu olay, akıllı ev cihazlarına yönelik güvenlik endişelerini artırdı.

Çinli teknoloji firması Ecovacs Robotics tarafından üretilen Deebot X2 Omni modelleri, hackerlar tarafından ele geçirilerek kontrol sistemlerine, kamera ve hoparlörlerine müdahale edildi. Hackerlar, cihazların hoparlörlerinden kullanıcılarla alay eden ve hakaret içeren sesler yayınlarken, bazı süpürgeler evdeki hayvanlara yönelerek onları kovaladı.

Olayın, robot süpürgelerin Bluetooth sistemindeki bir güvenlik açığından kaynaklandığı düşünülüyor. Kullanıcılar, cihazlarının kontrolünü kaybedip kendi kendine hareket etmeye başladığını bildirdi.

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA GELDİ
Ecovacs, saldırının kaynağını tespit edip engellediklerini açıkladı. Kullanıcıların şifre gibi kişisel bilgilerinin ele geçirildiğine dair bir kanıta rastlanmadığını belirten şirket, kasım ayında bir güvenlik güncellemesi yayınlayacaklarını duyurdu. Ancak güncellemenin Bluetooth güvenlik açığıyla ilgili olup olmadığı henüz netleşmedi.

Kaynak:HABER MERKEZİ

Bu haber toplam 349 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.