Deebot X2 Omni modeli robot süpürgeler, hackerlar tarafından ele geçirilerek kullanıcılara hakaret etmeye başladı. Hackerlar, cihazların kontrol sistemlerine müdahale ederek, süpürgeleri evdeki hayvanlara yönlendirdi. Olayın, Bluetooth sistemindeki bir güvenlik açığından kaynaklandığı düşünülüyor. Ecovacs, güvenlik ihlalinin önüne geçmek için bir güncelleme yapacaklarını açıkladı ancak bu olay, akıllı ev cihazlarına yönelik güvenlik endişelerini artırdı.

Çinli teknoloji firması Ecovacs Robotics tarafından üretilen Deebot X2 Omni modelleri, hackerlar tarafından ele geçirilerek kontrol sistemlerine, kamera ve hoparlörlerine müdahale edildi. Hackerlar, cihazların hoparlörlerinden kullanıcılarla alay eden ve hakaret içeren sesler yayınlarken, bazı süpürgeler evdeki hayvanlara yönelerek onları kovaladı.

Olayın, robot süpürgelerin Bluetooth sistemindeki bir güvenlik açığından kaynaklandığı düşünülüyor. Kullanıcılar, cihazlarının kontrolünü kaybedip kendi kendine hareket etmeye başladığını bildirdi.

Bir kilo zeytinin maliyeti 34,20 lira Bir kilo zeytinin maliyeti 34,20 lira

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA GELDİ
Ecovacs, saldırının kaynağını tespit edip engellediklerini açıkladı. Kullanıcıların şifre gibi kişisel bilgilerinin ele geçirildiğine dair bir kanıta rastlanmadığını belirten şirket, kasım ayında bir güvenlik güncellemesi yayınlayacaklarını duyurdu. Ancak güncellemenin Bluetooth güvenlik açığıyla ilgili olup olmadığı henüz netleşmedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ