Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 2014 yılında başlattığı ‘Evde Bakım’ hizmeti kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşları evlerinde ziyaret eden ekipler bu evlerde 134 bin 656 tıbbi müdahalede bulunarak 43 bin 311 genel bakım hizmeti verdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, ‘Evde Bakım’ hizmetine devam ederek, sağlık problemleri olan ihtiyaç sahibi vatandaşların evlerine giderek tedavilerini gerçekleştiriyor. Hizmet kapsamında diğer ihtiyaçlarının da karşılanmasında yardımcı olan Büyükşehir Belediyesi, Muğla genelinde 11 hasta nakil ambulansı ile verilen nakil hizmeti de sunuyor. Bu hizmetten bugüne kadar sağlık problemi olan ihtiyaç sahibi vatandaşlar 30 bin 214 kez yararlandı.

Yıkılacak olan işhanındaki tarihi lokanta sahibinden sitem: “Yer gösterilebilir ya da ek süre verilebilirdi” Yıkılacak olan işhanındaki tarihi lokanta sahibinden sitem: “Yer gösterilebilir ya da ek süre verilebilirdi”

‘Evde Bakım’ adı altındaki hizmet kapsamında Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından şu açıklamalarda bulunuldu; “Sağlık personellerimiz ile vatandaşların evine misafir oluyoruz. Evde bakım hizmeti veren ekiplerimiz ihtiyaç sahibi vatandaşlara evlerinde pansuman, yatak yarası bakımı, serum takılması, enjeksiyon, sonda takılması, şeker-tansiyon ölçümü gibi hizmetleri veriyor. Talep doğrultusunda saç, sakal tıraşı, vücut bakımı ve banyo gibi hizmetleri de vatandaşlara sunuyoruz. Gerçekleştirdiğimiz hizmet kapsamında ayrıca ihtiyaç durumlarında hasta nakilleri yaparak, hasta vatandaşları evinden alarak ilgili sağlık kurumuna götürüyoruz. Sağlık kurumundaki işlemlerinin takibi de yapılıyor. Sağlık kuruluşunda işlemleri tamamlanan vatandaşlar tekrar evlerine ücretsiz olarak götürülüyor.”

Editör: Gazete Muğla