Ev ve arabası olana flaş duyuru: Ödemeler resmen başladı

Ev ve arabası olana flaş duyuru: Ödemeler resmen başladı
Kasım ayıyla birlikte, Emlak Vergisi ve Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle alınan ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemeleri aktif hale geldi.

Kasım ayı, Emlak Vergisi ve ek Maliye Teşvik Vergisi (MTV) ödemelerinin başladığı dönemi getiriyor. Evi veya aracı bulunan herkes, Emlak Vergisi ve ek MTV ödemelerinin son taksitlerini bu ay sonuna kadar yapabilir. Ödemeler, belediyelerin internet siteleri üzerinden kredi kartı veya banka kartı kullanılarak veya belediye veznesine gidilerek gerçekleştirilebilir.

Emlak Vergisi ödemeleri ilgili belediyelerin internet siteleri üzerinden kredi kartı/banka kartı aracılığıyla yapılırken bizzat belediye veznesine giderek de ödeme yapılabiliyor.

Ek MTV ödemeleri, Gelir İdaresi Başkanlığına ait "gib.gov.tr" internet adresi, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulamasından, anlaşmalı bankaların kredi veya banka kartlarıyla banka hesabından, şubelerden, mobil, telefon ve internet bankacılığı üzerinden yapılabilecek. Ayrıca, vergi dairesi veznelerine, PTT şubelerine de yapılabilecek.

Taşıtların satış ve devir işlemleri için MTV'nin ve ek MTV'nin ödenmiş olması gerekiyor. Ek MTV ödenmediği takdirde araç muayeneleri yapılmayacağı gibi trafikten çekme, hurdaya ve yurt dışına çıkarma dolayısıyla tescil kapatma işlemleri de gerçekleştirilemeyecek.

Kaynak:Haber Merkezi

Bu haber toplam 5232 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum