Ev sahiplerine büyük şok: Kiracı bu yöntemle iki sene daha evde kalabilir

Ev sahiplerine büyük şok: Kiracı bu yöntemle iki sene daha evde kalabilir
Ev sahipleri, tahliye taahhütnamesi kullanarak kiracılarını belirtilen tarihte evden çıkmaya zorluyor. Ancak kiracılar, bu süreci uzatmak ve düşük kira bedeliyle oturmaya devam etmek için itiraz yoluna gidiyorlar. Bu durum, ev sahipleri için beklemeyi ve uzun süreli mahkeme süreçlerini beraberinde getiriyor. İşte artık sıkça kullanılan yeni yöntem...

Kira fiyatlarının yükselmesiyle birlikte ev sahipleri tahliye taahhütnamesini kullanarak kiracıları belirli bir çıkış tarihine zorluyor. Ancak kiracılar, kira avantajlarını sürdürmek adına evden çıkmamayı tercih ediyorlar. Bu durum, kiracıların kira piyasasında avantaj elde etmelerini sağlıyor.

Tahliye taahhütnameleri ev sahiplerinin kiracılardan aldıkları resmi bir belgedir. Tahliye taahhütnamesinde yazılı olan tarihte kiracı evden çıkmayı taahhüt etmektedir. Ev sahibi yasal işlem başlatarak 15 gün içerisinde kiracıyı evden çıkarabilir. Ancak tahliye taahhütnamesinin de geçerlilik koşulları vardır. Baskıyla, zorlamayla tahliye taahhütnamesi yapılamaz. Kiralama şartı olarak tahliye taahhütname yapılması da ev sahibi tarafından şart olarak öne sürülemez.

Ev sahipleri tahliye taahhütnamesini işleme koymak istediklerinde belgede yazılı tarihten itibaren bir ay içinde icra dairesine başvuru yapıyorlar. İcra dairesi de kiracıya tebligat gönderiyor. Kiracı bu tebligattan sonra ya evi 15 gün içinde boşaltacak ya da bir hafta içinde buna itiraz edecek. Kiracılar evden çıkmaları durumunda o fiyata kiralık ev bulamayacakları için zaman kazanmak amacıyla tahliye taahhütnamesindeki imzaya itiraz ediyorlar. Ev sahibi de bu itiraz gerekçesinin doğru olmadığı ispat etmek için dava açmak zorunda kalıyor. Bu davadan da karar çıkması mahkemelerin iş yükünden dolayı 2 yılı buluyor. Ev sahibi kiracısının evden çıkması için 2 yıl daha beklemek zorunda kalırken kiracı ise 2 yıl kazanıyor. Bu şekilde kiracılar oldukça kazançlı çıkıyorlar.

(HABER MERKEZİ)

Bu haber toplam 1840 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.