Eski Milli Basketbolcu İlkan Karaman'ı Öldüren Sürücü Kusurlu Çıktı

Eski Milli Basketbolcu İlkan Karaman'ı Öldüren Sürücü Kusurlu  Çıktı
 MUHABİR
Eski Milli Basketbolcu İlkan Karaman’nın trafik kazasında ölümüne neden olan ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Muğla E Tipi Cezaevine gönderilen araç sürücüsü E.A.Ö.’nün kaderini Muğla Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin hazırladığı kaza raporu belirleyecek. Kazadan sonra olay yerinden ayrılan şüpheli E.A.Ö. Datça Devlet Hastanesi önünde yakalanmış ve yaralı olduğu anlaşılan sürücünün 1.16 promil alkollü olduğu belirlenmişti.

Muğla Emniyet Müdürlüğü Trafik ekiplerince hazırlanan kaza raporunda Eski Milli Basketbolcu İlkan Karaman’nın ölümüne neden olan araç sürücüsü E.A.Ö kusurlu olduğuna yer verildiği öğrenildi.
Alınan bilgiye göre, Eski Milli Basketbolcu İlkan Karaman’nın trafik kazasında ölümüne neden olan 48 AIJ 713 plakalı aracın sürücüsü olduğu tespit edilen ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Muğla E Tipi Cezaevine gönderilen araç sürücüsü E.A.Ö. hakkında açılan soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
Yetkililer, Eski Milli Basketbolcu Karaman’ın ölümüne neden olan sürücü hakkında TCK’nin 85/1 Maddesi kapsamında, “Bilinçli taksirle ölüme neden olma suçu” kapsamında soruşturma açıldığına işaret ederek, “Açılan soruşturma bu kapsamda sürüyor. Yaşanan kaza ile ilgili Muğla Emniyet Müdürlüğü Trafik ekiplerinin hazırlayacağı kaza raporunun Datça Cumhuriyet Savcılığına ulaşmasının ardından iddianame hazırlanacağı” bilgisini verdiler”

whatsapp-image-2024-09-27-at-12-34-43.jpeg

KAZA RAPORUNDA SÜRÜCÜ KUSURLU BULUNDU
Muhabirimiz Kenan Gürbüz’ün ulaştığı yetkililer ise Muğla Emniyet Müdürlüğü Trafik Ekiplerince hazırlanan raporun tamamlandığını ve ekiplerin görgü tanıklarını ifadeleri ve olay yerinde yaptığı incelemelere hazırladığı rapora göre, , Karaman’ın ölümüne neden olan sürücünün kusurlu olduğu belirlendiğini ifade ederek, raporun önümüzdeki günlerde Datça Cumhuriyet Savcılığına gönderileceği bilgisini verdiler.

whatsapp-image-2024-09-27-at-12-34-47.jpeg

OLAY
Alınan bilgiye göre, Muğla’nın Datça İlçesinde meydana gelen trafik kazasında kaldırıma çıkan 48 AIJ 713 otomobilin çarptığı Fenerbahçe'nin eski basketbolcusu İlkan Karaman, kazayı gören vatandaşların çağırdığı 112 ekibi tarafından Kafa Travması nedeniyle ilk olarak Datça Hastanesi kaldırılmış ve burada yapılan ilk müdahalenin ardından durumunun ağır olması nedeniyle Ambulans ise Marmaris Devlet Hastanesine sevk edilmiş ve Burada doktorların tüm müdahalesine rağmen Karaman, yaşamını yitirmişti.
Karaman’ın ölümüne neden olan 48 AIJ 713 plakalı aracın sürücüsü olduğu tespit edilen ve olay yerinden ayrılan E.A.Ö. isimli sürücüyü Datça Devlet Hastanesi önünde yakalanmış ve yapılan alkol ölçümünde 1.16 promil alkollü olduğu belirlenen ve kazadan dolayı kendisinde yaralanan sürücü, gerekli yasal işlemlerin yapılabilmesi için polis merkezine getirildikten sonra savcının talimatı ile gözaltına alınan sürücü çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak Muğla E Tipi Cezaevine gönderilmişti.

whatsapp-image-2024-09-27-at-12-34-43-1.jpeg

BASKET CAMİASI CENAZESİNDE BULUŞMUŞTU
Kazada, yaşamını yitiren Eski Milli Basketbolcu İlkan Karaman’nın cenazesi Muğla Adli Tıp Kurumundaki işlemlerin tamamlanmasının ardından ailesine teslim edilmişti. Karaman'ın memleketi Tekirdağ’da düzenlenen cenaze törenine ailesi ve arkadaşlarının yanı sıra Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı (TBF) Hidayet Türkoğlu, federasyon yönetim kurulu üyeleri ve yöneticileri ile basketbol camiasından çok sayıda isim katılmıştı. Karaman'ın cenazesi, Kapaklı İlçesi Merkez Camisi'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından defnedilmişti.

whatsapp-image-2024-09-27-at-12-34-45.jpeg

BAŞARILARLA DOLU BİR KARİYER
Karaman, Türkiye'de Tofaş, Pınar Karşıyaka, Fenerbahçe, Acıbadem, Beşiktaş, İstanbul BB, Büyükçekmece, Petkim, Yalovaspor, Manisa BB ve Çayırova formalarını giymişti.

whatsapp-image-2024-09-27-at-12-34-45-1.jpeg

TAYVAN’DAKİ BAŞARILARI
İlk Türk basketbolcu olarak gittiği Tayvan’da bir maçta 46 sayı atarak adını Asya Basketbol tarihine yazdıran Fenerbahçe'nin eski basketbolcusu İlkan Karaman Tayvan Ligi'nde geçen yıl Formosa Taishin Dreamers, Fubon Braves'i 107 - 89 mağlup ettiği maçta Dreamers forması giyen İlkan Karaman, 38 dakika süre aldığı mücadeleyi 13/24 saha içi isabetiyle 36 sayı, 20 ribaund, 3 asist, 2 blokla tamamladı ve maçın en değerli oyuncusu seçilmişti.

Bu haber toplam 92 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.