Edirne 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, ev hapsi uygulanan Z.A., tutuklu sanıklar S.A., B.E. ve A.U. ile avukatları katıldı.

Suçlamaları reddeden Z.A. beraatini talep etti. Avukatı da somut delil eksikliği nedeniyle müvekkilinin beraatini savundu. Tutuklu sanıklar ise pişmanlık göstererek tahliye talep ettiler.

Can Bonomo'nun ablası intihar girişiminde bulundu! Şarkıcıdan ilk açıklama Can Bonomo'nun ablası intihar girişiminde bulundu! Şarkıcıdan ilk açıklama

Mahkeme, Z.A.'ya "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan 18 yıl 4 ay hapis cezası verdi. Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan diğer sanıklar S.A., B.E. ve A.U.'ya ise 9 yıl 2 ay hapis cezası verildi.

Ev Hapisine Devam, Tahliye

Mahkeme Z.A.'nın ev hapsinin devamına, diğer sanıkların ise adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi.

13 Kilo 260 Gram Esrar

Olay, 18 Kasım 2022'de meydana geldi. Yunanistan'dan Türkiye'ye giriş yapan B.E.'nin kamyonetinde yapılan aramada 13 kilo 260 gram esrar ele geçirildi. B.E.'nin ifadesi üzerine S.A., A.U. ve Z.A. gözaltına alındı. S.A., A.U. ve B.E. tutuklanırken, Z.A. hakkında ev hapsi kararı verildi.

Uyuşturucu Ticaretine Ağır Ceza

Uyuşturucu madde ticareti yapmak Türkiye'de ağır bir suç ve uzun hapis cezalarına çarptırılabilir. Etkin pişmanlık yasası, suçtan pişman olan ve işbirliği yapan sanıklara ceza indirimi imkanı sunuyor.

Kaynak: İHA