Eski Başkanın oğlunun düğününe giden, 22 işçiye temizlik cezası iddiası

Eski Başkanın oğlunun düğününe giden, 22 işçiye temizlik cezası iddiası
 MUHABİR
Geçmiş Dönem Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz'ün oğlu Sabri'nin düğün törenine katıldığı belirlenen 22 işçiye CHP'li Yatağan Belediyesi tarafından Çamlık mevkiinde temizlik yapma cezası verildiği iddia edildi.

whatsapp-image-2024-09-29-at-11-15-00.jpeg

Cumhur İttifakı adına ortak açıklama yapan MHP Yatağan İlçe Başkanı Oğuzhan Çay ile AK Parti İlçe Başkanı Emre Karaöz, yazılı açıklamalarında şu ifadelere yer verdiler:
Henüz 6. ayını dahi doldurmamış olmasına rağmen, ismi hizmetten ziyade skandallarla ünlenen CHP'li Yatağan Belediye Başkanı Mesut Günay'ın ve CHP yönetimindeki Yatağan Belediyesi'nin skandallarına tıpkı hemşerilerimiz gibi biz de alıştık. Zira, atalarımızın da dediği gibi "Acemi marangozun talaşı tahtasından çok olur.

Ancak, yerel basın ve medya aracılığı ile öğrendiğimiz yeni skandal karşısında, ne yalan söyleyelim biz bile "Pes artık ! " dedik. Nitekim, bir takım yerel basın organları ile sosyal medyada paylaşılan ve Yatağan Belediye Çalışanları WhatsApp grubuna ait olduğu anlaşılan ekran görüntüleri ile ortaya çıktığı üzere; Yatağan Belediyesinde çalışmakta olan yaklaşık 22 emekçi işçimizin, sırf geçtiğimiz Cumartesi günü bir önceki dönem Yatağan Belediye Başkanının oğlunun düğün yemeğine katıldığı için fişlenerek, listelendiği ve listelenen bu emekçi işçilerimize ceza olarak Pazar günü sabah 8.30'da çamlık temizlik cezası verildiği anlaşılmaktadır.

Ancak, bu olaya emekçi işçilerimiz tarafından haklı bir şekilde itiraz edilmesi üzerine, önce Adem Pınar isimli bir çavuşun " arkadaşlar liste yukarıdan geldi" diyerek açıklama yapmaya çalıştığı, sonrasında ise Süleyman Saz isimli bir müdür yada sorumlunun" arkadaşlar gerekli görüşmeler yapıldı, liste olayı iptal" şeklinde aklınca işçilere affedildiklerini söylediği, akşamına ise Belediye Başkanı Mesut Günay'ın "arkadaşlar ben öyle bir talimat vermedim " dediği görülmektedir. Bu gördüklerimiz karşısında esasen bizce söylenecek söz kalmamış olup, bu ekran görüntüleri yatağan belediyesince ve CHP zihniyetince yapılan ayrıştırmacılığın ve mobingin dik alasıdır. Ancak, bu mobinge kim bulaştıysa, kim düşünüp, kim karar verdiyse, onlara da bir çift sözümüz vardır !

whatsapp-image-2024-09-29-at-11-15-01-1.jpeg

Be vicdansızlar soruyoruz sizlere : Bu nasıl bir aymazlıktır ? Kin ve nefret aklınızı bu kadar mı kör etti ? İşçiye, emekçiye hiç mi saygınız yok ? Yaptığınız basiretsiz basın açıklaması ile hadsizce bize örf adet öğretmeye kalkarken, aynı gün sırf önceki belediye başkanının düğün yemeğine katıldı diye işçiye, emekçiye ceza vermek hangi vicdana sığar? Belediye seçimlerini kazandınız diye işçiye, emekçiye eziyet etme hakkını da mı elde ettim zannettiniz ? Bu emekçiler yaptıklarınızı unutur mu ? Yatağanlılar bunların hesabını sizden sormaz mı ? Bir çift sözümüz de sana var Sayın Mesut Başkan ! Seçim döneminde, "el ele gönül gönüle" demiştin, herkesin belediye başkanı olacaktın !o zaman şimdi sözünü tutma zamanı ! Eğer bu talimatı sen verdiysen, hemen çık ve basın önünde emekçilerimizden özür dile ! Eğer bu talimatı sen vermediysen, bu sorumsuzluğu yapmaya kalkanları bir bir tespit edip, gerekeni yap !”
Bu arada, Yatağan Belediye Başkanı Mesut Günay’dan iddialarla ilgili bir açıklama yapılmadı.

Bu haber toplam 295 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.