Gündem

Eşini katledip, oğlunun dilini ve ellerini yaktı, avukatı: Kötü bir insan değil, kibar biri...

İstanbul Bayrampaşa'da 15 yıllık eşi Meryem Çap'ı tartışma sırasında silahla vurarak öldüren Şeyhmus Çap, ilk kez hakim karşısına çıktı. Sanık savunmasında, "Ben bir cinayet işlemedim. Bana cinayet işlettiler" dedi. Çap'ın avukatının savunması 'pes' dedirtti: Kötü bir insan değil, kibar biri...

Meryem Çap'ı tartışma sırasında silahla vurarak öldüren Şeyhmus Çap'ın yargılandığı davada yeni duruşma görüldü. Mahkemede savunma yapan sanık Şeyhmus Çap, 2012 yılında Meryem Çap ile evlendiğini ve 1 çocukları olduğunu söyledi. 2022 yılından itibaren eşinin kendisini sık sık Bayrampaşa Emniyetine şikayet ettiğini ve bu şikayetlerin asılsız olduğunu savundu. Olay günü eşiyle tartıştığını ve öfke patlaması yaşadığını, sonrasını hatırlamadığını ileri sürdü.

Meryem Çap'ın annesi Nuray Arslan ise damadının söylediklerinin yalan olduğunu ve kızını kasten öldürdüğünü savundu. Arslan, "Kızım boşanmak istedi, avukat tuttu. Kızımı tehdit etti. Kızımı satırla kovaladı, kızımı eve getirdim, 1 buçuk sene bizde kaldı. Annesi, babası akrabaları aradı, 'gelinimizi bize verin, bizde boşanma olmaz' diye. Kızım boşanmak istediğinde babası amcası bizi tehdit etti. Tehdit ettikleri için kızım geri dönmek zorunda kaldı. Kızıma bir kez gün yüzü göstermemiştir. Torunumdan öğreniyordum tartıştıklarını. Son zamanlarda o da söylemiyordu. Meğer torunumu tehdit ediyormuş. Şikayetçiyim" dedi.

Meryem Çap'ın oğlu da tanık olarak dinlendi. Babasının anneme silahla zarar vereceğini düşündüğünü belirterek, "Annemle babam beni uyuyor sanıyordu. Babamın anneme silahla zarar vereceğini düşündüm. Bir süre sonra silah sesini duydum. Babamın anneme karşı sözel ve fiziksel şiddetlerine şahit oldum. Babamın anneme tekme attığını gördüm. Annem, babamın tehditlerinden dolayı şikayetini geri almıştı. Babamın ailesi anneme şiddet uyguluyordu. Babam en ufak şeyden tartışma çıkarırdı" ifadelerini kullandı.

Mahkeme, sanık Şeyhmus Çap'ın tutukluluk halinin devamına ve eksiklerin giderilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.

İddianamede:

Meryem Çap ve Şeyhmus Çap'ın 15 yıllık evli oldukları ve 1 çocukları olduğu belirtiliyor.
Taraflar arasında yakın zamana kadar devam eden bazı anlaşmazlıklar olduğu ve olay günü de tartışma yaşandığı ifade edildi.

Şüphelinin, Meryem Çap'a en az 5 el ateş ederek ölümüne sebep olduğu ve öncesinde de şiddet uyguladığı ve uzaklaştırma kararlarının olduğu belirtildi.

Şüphelinin "eşe karşı kasten öldürme" ve "ruhsatsız silah bulundurma" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ile 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Duruşma sonrası Meryem Çap'ın yakınları adalete güvendiklerini ve sanığın en ağır cezaya çarptırılmasını istediklerini söylediler.