Menteşe Şahidi Ortaokulu, Erasmus+ KA220-SCH-Okul Eğitimi alanında işbirliği ortaklıkları kapsamında 24 ay sürecek olan “DISCOVER ROBOTICS VIA STEM” projesinin ilk Ulus ötesi Proje Toplantısı, 27-28 Mart 2023 tarihlerinde koordinatör ülke Polonya'da gerçekleştirildi.

Polonya, Türkiye, İspanya, İzlanda, İrlanda'dan 6 okul ve Danimarka, Portekiz, İspanya'dan 3 robotik eğitim merkezinin ortaklığı ile kurulan 9 ortaklı projenin ilk toplantısına ortak kurumlardan 2'şer temsilci katıldı.

Şahidi Ortaokulu’ndan Okul Müdürü Savaş İzmir ve Proje Koordinatörü Rabia Kullapcı bu toplantıya katılarak Menteşe’yi ve Muğla’yı temsil etti.

Ortak kurumların bir araya geldiği bu toplantıda projenin tüm detayları konuşuldu, kararlar alındı, görevler paylaşıldı.

Polon Eğitim Sistemi ve Polon Okulun Kapsayıcılık uygulamaları gözlemlendi. 24 ay sürecek projede İspanya, İzlanda ve Türkiye(Kayseri)’deki okullarda iş başı gözlem, Danimarka’da öğretmenler için robotik eğitimi, İspanya ve Portekiz’de öğrenciler için STEM ve Robotik eğitimleri düzenlenecek.

Projenin çıktısı olarak bir mobil aplikasyon geliştirilecek ve proje İrlanda’da yapılacak kapanış toplantısı ile sona erecek.

MUĞLA'DA 1 HAFTA İÇİNDE YAKALAMA EMRİ BULUNAN 84 KİŞİ YAKALANDI MUĞLA'DA 1 HAFTA İÇİNDE YAKALAMA EMRİ BULUNAN 84 KİŞİ YAKALANDI

Şahidi Ortaokulu öğretmen ve İdarecileri proje yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kömürcü’yü makamlarında ziyaret ederek bilgi aktarımında bulundu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kömürcü, “Yeni dostlukların ve işbirliklerinin başlangıcı olan ulus ötesi proje toplantısına ev sahipliği yapan "Szkola Podstawowa nr 4" Polon okuluna, bizleri Avrupa’da temsil eden Şahidi Ortaokulu yönetici ve öğretmenlerine teşekkür ediyorum. Okulumuza, bundan sonraki proje sürecinde başarılı çalışmalarının devamını dilerim.”dedi

HABER: GÜZİDE KASIM