Engelli Öğretmen Atamaları İçin 2025 Takvimi Açıklandı

Engelli Öğretmen Atamaları İçin 2025 Takvimi Açıklandı
Milli Eğitim Bakanlığı, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS-Lisans) sonuçlarına göre, 1381 engelli öğretmen ataması için takvimi açıkladı.

Engelli öğretmen atamaları için toplamda 1381 kontenjan ayrıldığına ilişkin duyuru, personel.meb.gov.tr adresinde yayımlandı. 2022 ve/veya 2024 yıllarında yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS-Lisans) sonuçlarına göre, engelli öğretmen adayları arasında puan üstünlüğüne dayalı atama yapılacak. Atamalar, Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik ile Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümlerine göre gerçekleştirilecek.

Başvuru süreci, iki aşamalı olarak elektronik ortamda yapılacak. İlk aşama olan ön başvuru, 24 Şubat-10 Mart 2025 tarihleri arasında, atamaya esas belgelerle yapılacak. Ön başvurusu onaylanan adaylar, ikinci aşamada 16-28 Nisan 2025 tarihleri arasında tercih yapabilecek. Atamalar ise 30 Nisan 2025 tarihinde gerçekleştirilecek.

Ataması yapılan öğretmenler, 1 Eylül 2025 tarihinde göreve başlayacaklar.

Kaynak:TRT HABER

Bu haber toplam 116 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.