Eğitim-Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder Uçak, “Hakaret etmeyi sendikacılık sananlara en iyi cevabı yine kamu görevlileri verecektir.”

Türkiye Kamu-Sen Muğla İl Temsilcisi Mürsel Özata, “Ek zam, refah payı, vergi oranları, 3600 ek gösterge ve tüm haklı taleplerimize” dair yaptığı basın açıklamasında; “Memur maaşları için masaya oturan yetkili konfederasyon daha 3 ay önce, önümüzdeki yıl için yüzde 5+7 gibi komik bir rakama davul zurnayla imza atanlar, bugün yüzleri bile kızarmadan toplu sözleşmenin yenilenmesinden söz ediyor. Gece kurtla bir olup koyunu yiyenler, sabah da çobanla beraber yas tutuyorlar. Malum sendikanın makûs talihini kabullenmiş arkadaşlar; kiminiz makam ve mevki için, kiminiz rahatınızdan taviz vermemek için, kiminiz güce karşı durmamak için hâsılı şahsi menfaat sağlamak için üye olduğunuz biliyoruz. Buradan kamu çalışanlarına bir kez daha seslenmek istiyorum. Evdeki peyniri korumak için fareye nöbet yazılmaz. Kümese bekçi bulunmazsa tilki bekçi yapılmaz.” şeklinde ifadelere yer vermişti.

Muğla'nın 7 ilçesinde elektrik kesintisi: Muğla’da bugün elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler hangisi? Muğla'nın 7 ilçesinde elektrik kesintisi: Muğla’da bugün elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler hangisi?

Eğitim-Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder Uçak, yazılı bir basın açıklaması yayımlayarak, “Kamu görevlilerini ‘makam ve mevki düşkünü’, ‘şahsi menfaat peşinde koşan’, ‘hür iradeleriyle karar vermekten aciz’, ‘mazoşist’ ve ‘gaflet uykusunda’ olmakla suçlayan Türkiye Kamu-Sen Muğla İl Temsilcisi,  bir makamı olduğunu ve makamını yıllarca korumakta mahir olduğunu unutmuş gözüküyor.” dedi.

“BÖYLE BİR SENDİKAL ANLAYIŞ DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE GÖRÜLMEMİŞTİR”

Bu kadar hakaretin üzerine kamu çalışanlarının sendikalarına üye olmalarını beklediklerine dikkat çeken Başkan Uçak, “Böyle bir sendikal anlayış dünyanın hiçbir yerinde şimdiye kadar görülmemiştir. Kamu görevlilerine hakaret eden, ‘benden değilsen mazoşistsin, makam düşkünüsün’ diyen sendikal anlayışı,  tüm kamu görevlilerinin vicdanına bırakıyorum.” şeklinde cevap verdi.

Eğitim-Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder Uçak yayımladığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Kamu görevlilerinin haklarını savunmak, çalışma şartlarının iyileştirilmesi için çalışmak, sosyal, mali ve özlük haklarının korunması ve geliştirilmesi için var olması, emek harcaması gereken bir sendikanın il temsilcisi, ağzından çıkanı duymayacak, sendikamıza olan hırsı gözünü kör etmiş bir tavırla, hakarete, iftiraya ve hedef saptırmaya varacak şekilde demeç vererek kamuoyunu yanıltmaktadır. Kendi hayal dünyalarında oluşturdukları tezviratla sendikamızı karalayarak kendilerine üye devşirme ve bu yolla yetkiye ulaşma dışında bir yöntem, insani ve sendikal bir yordam bilmemektedir. Hakaret ettikleri, ‘kalpleri mühürlü’ olmakla itham ettikleri kamu görevlileri,  onların taktıkları maskelerinin arkasındaki gerçek yüzlerini iyi bilmektedir, oyuna gelmemektedir. Aksi hâlde yıllardır sendikamızı zirveden yeni ufuklara yolculuğunda yalnız bırakır, başka bir sendikayı veya kendilerine hakaret eden bu sendikayı genel yetkili sendika yaparlardı. Bunu hâlâ anlamamakta ısrar etmelerini ise anlamakta güçlük geçiyoruz.”

“MEMUR MAAŞLARININ ERİDİĞİNİ İLK OLARAK BİZ İFADE ETTİK”

“Ortaya attıkları iddiaların ne kadar temelsiz olduğunu gösterecek bilgilerin verilmesini, bulandırdıkları suyun berraklaşmasını, alanın, kamu görevlilerinin doğruları, hakikatleri bilmesini önemsiyoruz.” diyen Başkan Uçak, “Kamu görevlilerinin özgür iradeleri ile yetki verdiği Memur-Sen olarak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile bir toplantı gerçekleştirdik. Kamu görevlilerinin son aylarda ekonomik dalgalanmalardan en az şekilde etkilenmesini sağlamak adına gerçekleştirilen toplantıda “Ek Protokol” imzalanması suretiyle ilave ödeme/ek zam yapılmasının yanı sıra, 3600 ek gösterge, öğretmenlik meslek kanunu ve sözleşmeliler konularında bir an önce çalışmaya başlanması hususunda mutabakata vardık. İyileştirmelerin 15 Ocak maaşına yetiştirilmesi konusunda irademizi ortaya koyduk. Ekonomideki dalgalanmanın Euro ve Dolar’daki hareketliliğin, TL’nin değer kaybının memur maaşlarını erittiğini ilk olarak ifade edip, ekonomik fotoğrafı gören, asgari ücreti yükselten hükûmetin memuru da görmesi, alım gücünü yükseltmesi çağrısında bulunduk.” dedi.

“GÖZLERİ KÖR, KULAKLARI SAĞIR OLANLAR, KURTLU-KOYUNLU BENZETMELER YAPIYOR”

Sendika olarak, kamu çalışanları için girişimleri yoğunlaştırdıklarını ve talepleri ortaya koyduklarını belirten Başkan Uçak, “Bu taleplerin bir kısmı toplu sözleşme ile 1 Ocak’tan sonra uygulamaya başlayacak iken bir kısmının da en kısa sürede hayata geçirilmesi için yetkililer ile görüşmelerimiz devam etmektedir. Toplu sözleşme sürecinde Konfederasyonumuzun kazanımlarının, fırsatçı sendikanın ‘biz istedik, biz yaptık’ yalan beyanıyla kamuoyunu yanıltmaya çalışmasını hayretle takip ediyoruz. Kamu görevlileri de bu yalan beyanları şaşkınlıkla izlemektedir. Öyle ki Ağustos ayında gerçekleştirilen toplu sözleşme görüşmelerinde son güne kadar masada yer alıp son anda masadan kaçarak üyelerini ve diğer kamu çalışanlarına hayal kırıklığına uğratan malum sendika, şimdi anlamsız bir şekilde kazanımlara sahip çıkmaya çalışmaktadır. Biz hak ve hakikat yolunun yılmaz neferleri olarak gecemizi de gündüzümüzü de kamu görevlileri için harcarken gizli ittifak adı altında kapalı kapılar ardında alicengiz oyunu çevirenler bu çalışmaları karalamaya kalkmaktadır. Hakikatleri görmemek için gözleri kör, kulakları sağır olanlar, kurtlu-koyunlu benzetmeler yapmaktadır. Eğer illaki bir kurt görmek istiyorsanız,  o kurdu fasit iş birlikçilerinizin sofrasında aramanız daha doğru olacaktır. Enflasyonun artmasının, kurdaki dalgalanmanın sorumluluğunu dahi sendikamıza yüklemek gafletinde bulunan bu anakronik anlayışa en iyi cevabı yine eğitim çalışanları, kamu görevlileri verecektir.” ifadelerine yer verdi.

Editör: Gazete Muğla