Gündem

Emniyet Müdürü 800'den fazla konferans vererek rekora imza attı

1.Sınıf Emniyet Müdürü ve Polis Başmüfettişi Ahmet Sula, bugüne kadar 800'den fazla konferans vererek bir rekora imza attı. Emniyet Müdürü Sula, resim, şiir ve hat alanındaki çalışmalarıyla da öne çıkıyor.

Loading...

Emniyet Müdürü ve Polis Başmüfettişi Ahmet Sula, bugüne kadar 800 konferans vererek, kendi alanında inanılmaz bir rekora imza attı. Sula, Muğla Emniyet Müdürlüğü personeline konferans vermek için geldiği Muğla'da Muhabirimiz Kenan Gürbüz'e yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Bugüne 800'den fazla farkındalık ve moral motivasyon projesini hayata geçirdik. Buradaki amacımız şu. Dünyadaki olup bitenlerin farkındayız. Yakın coğrafyamızda da olan bitenlerin farkındayız. Emniyet Teşkilatı olarak birlik ve beraberliğimiz çok önemli. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde ülkemizin verdiği mücadelenin önemine vurgu yapıyoruz"
Sula, konferanslarında sevgi, saygı, bilim, dinamik ve farkında olmanın önemine özellikle dikkat çektiğine işaret ederek şu ifadeleri kullandı:
"Konferanslarda iletişim kurduğumuz personele vatandaşın huzuru kadar kendi iç huzurlarının önemini de anlatıyoruz. Konferans esnasında onlara iç dünyalarına bir yolculuk yaptırıyoruz. Buradaki amacımız onların yaşam kalitesini artırmak. Programımızda psikologlarımız ve ben oluyorum"


EMNİYET MÜDÜRÜNÜN SANAT MERAKI
Türk Polis Teşkilatında farklı görevlerde bulunan polis başmüfettişi 1. sınıf Emniyet Müdürü Ahmet Sula, resim, şiir ve hat alanındaki çalışmalarıyla da öne çıkıyor. 1. Sınıf Emniyet Müdürü Ahmet Sula, bugüne kadar yurt dışında ve yurt içinde çok sayıda sergi açmış. Polis kimliğinin yanı sıra sanatçı kimliği de bulunduğuna dikkati çeken Sula, tiyatro, müzik, güzel yazı, resim ve şiir gibi alanlarda çalışmalar da yaptığını söyledi.
Sanatı, hayatının büyük zenginliği olarak nitelendiren Sula, "Polisliğin en soğuk yüzü olan terörle mücadelede çalıştığım için insanlara bu çok şaşırtıcı geliyor ama hayat bana böyle bir imkan sağladı." dedi.
Sula, genç neslin sanat ve sporla uğraşmasının önemine değinerek, "Özellikle gençlerimize sanatı aşılayabilirsek, meslek grubu içinde alışageldiği gibi dar kalıplar içinde olmaz, çok yönlü olur. Aynı zamanda bu, kendisine güveni artıracağı için hem işimizi kolaylaştırıp terör gibi gruplara gitmesini engeller hem de kendi iç yolculuğuna doğru gidebilir. Aksi takdirde her insan, kötü örgütlerin tuzağına düşmeye müsait." ifadelerini kullandı.
Milli Eğitim Bakanlığının öğrencilerin meslek sahibi olmasının yanı sıra sanatın bir dalıyla da uğraşması yönündeki düşüncelerini desteklediğini dile getiren Sula şöyle devam etti:
"Ben bu alanda bir örneğim aslında. Çünkü hayatın en soğuk yüzünden gelmiş en naif alanıyla ilgilenen birisi. Gençlerimizin gelecekte çok daha etkili olabilmesi için mutlaka sanat, spor, müzik gibi alanlarda kendilerini yetiştirmesi gerekiyor. Biz Osmanlı Devleti'nin üzerine daha büyük bir medeniyet kurmak istiyorsak ki istemeliyiz. Bu gibi yönlendirmelerle gençlerimizi sanatın, sporun, müziğin herhangi bir alanında da eğitmemiz gerekiyor. Onlara hayata dar bakmasınlar, hayata yön verecek insanlar olsunlar. Zira dünyayı sanatçılar yönetir derler. Sanatçılar, sporcular ve müzik adamları çıkartabilmemiz için inşallah biz onlara rol modeliz."