Muğla Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Özkan Arslan, Emeklilerin en fazla ilgiyi Antalya'ya gösterdiğini belirterek, “Muğla’mız Türkiye genelinde emeklilerden yoğun talep gören ikinci il oldu” dedi.
Muğla Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Özkan Arslan, Muhabirimiz Kenan Gürbüz’e özel açıklamalarda bulundu.

Feci kaza! Ölü ve yaralılar var Feci kaza! Ölü ve yaralılar var


SGK Muğla İl Müdürü Özkan Arslan, 2024 yılının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile "Emekliler Yılı" ilan edildiğine işaret ederek, şu bilgileri verdi:
“Bu kapsamda 81 ilde Emeklilerimizin misafir edileceği KYK yurtları ayarlandı. Emeklilerimizin talepleri E-Devlet üzerinden alındı. Bu taleplerin tamamı djital ortamda alındı. Başvuran kişinin emekli olup olmadığı TC kimlik numarası ile kontrol edildi. Muğla'mızda misafir edeceğimiz emeklilerimiz için 5 dönem belirlendi. İlk dönem 15 Temmuz'da başladı. Son dönem 15 Ağustos'ta bitecek. Emeklilerimiz her Pazartesi giriş, Cuma günleri ise çıkış yapıyorlar. Bugüne kadar 4 dönem misafirlerimizi ağırladık. son dönem olan 5'inci dönem misafirlerimizi ise Cuma günü uğurlayacağız. Bugüne kadar Muğla olarak 324 misafirimizi ağırladık”
YAPANA TALEP FAZLA OLUNCA, İLK BAŞVURU ÖNCELİK VERİLDİ
Özkan, toplamda KYK yurtlarında 69 odanın Emekliler için rezerve edildiğine işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Emeklilerimiz en fazla ilgiyi Türkiye genelinde Antalya'ya gösterdiler. Muğla'mız ise emeklilerden yoğun talep gören ikinci il oldu. Bölgemize yoğun bir talep vardı. Yoğun talep sonrasında, E-Devlet'te emeklilerimizin yaptıkları başvurunun, tarihi, saati hatta dakikasına bakarak, öncelik sıralamasını belirledik. Personelimiz Muğla'mızda tatil yapma talebinde bulunan emeklilerimizi tek tek aradılar. Gelmek isteyenlere kalacakları yerler hakkında bilgi verildi. Gelen misafirlerimizde ekiplerimiz tarafından tek tek odalarına yerleştirildiler. Eşi ile gelen misafirlerimize tek oda verildi. Yalnız gelen misafirlerimize ise bir oda arkadaşı verildi. Erkek emeklilerimiz Erken emeklilerle, kadın emeklilerimizde kadın emekli oda arkadaşları ile kaldılar. Devletimizin tüm kurumları ile işbirliği içinde çalıştık. Muharrem Ayı'na Muğla'mıza gelen emeklilerimize aşure ikramında bulunduk. Gelen misafirlerimizi Muğla'mız ve tatil yapacakları yerler hakkında bilgilendirdik. Bir grup misafirimize Müdürlüğümüzde kahvaltı ikramında bulunduk, aracı olmayan misafirlerimizi bir araçlarla aldık. Kurumumuzda çalışanların mesai saatleri dışında faydalandığı Yaşam Merkez’imizde onlarla kahve içerek, sportif etkinlikler yaptık. Misafirlerimize Açık Hava'da sinema gösterimi yaptık. Ula'da Yazlık sinema faaliyeti yaptık. Aile ve Sosyal Politikalarımız Müdürlüğü ile ortak çalışmalar yaptık. Yaşlılarımızın gelip bize teşekkür etmesi bizleri de duygulandırdı"
200 İŞLETMEDEN EMEKLİLERE İNDİRİM
SGK Muğla İl Müdürü Özkan Arslan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızın bizzat verdikleri talimatlar sonrasında, Ticaret Odaları, Esnaf Odaları ve STK'ları bizzat ziyaret ederek, Bu sene "Emekliler Yılı" emeklilerimiz için indirim desteği istiyoruz dedik ve Sağolsunlar Esnafımız ve STK'larımıza gereken desteği verdiler. Muğla'mızda 200'ün üzerinde firmadan en düşüğü yüzde 10 olmak üzere indirim desteği aldık. Ulaşım firmaları da yüzde 20 indirim yaptılar. Tüm kamu misafirhanelerinde indirimler söz konusu. Emeklilerimiz E-Devlet üzerinden veya Emekli Dijital kimliklerini göstererek bu haktan faydalanabilirler”

aef16dcc-089c-492b-8b23-96c8acf863a7.jpeg

SGK YAŞAM MERKEZİ
SGK Muğla İl Müdürlüğü bünyesinde hayata geçirdikleri “SGK Yaşam Merkezi Projesi” hakkında da bilgiler vererek, Yaşam Merkezinde hayata geçirdikleri çalışmaları şöyle sıraladı:
“Yaşam merkezimizde personelimizden gelen talepler doğrultusunda kurslar açıyoruz. Farklı alanlarda onlarca kurs açtık. Yaşam merkezimizde kütüphanemiz, satranç, sportif faaliyet alanları bulunuyor. Burada ve açılan kurslarda bir araya gelen personelimizde kuruma aidiyet duygusu arttı. Bununla birlikte iş veriminde de gözle görünür bir artış yaşandı. Personellerimizin çalıştıkları kuruma olan sevgisi arttı. Bu süreçlerde Muğla Üniversitemiz, Halk Eğitim Müdürlüğümüz ve farklı paydaşımız olan kurumlarla güzel işbirlikleri yapıyoruz. Ben tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum”

Editör: Gazete Muğla