Kazada yaralanan öğretmen yaşam mücadelesini kaybetti Kazada yaralanan öğretmen yaşam mücadelesini kaybetti

Sosyal Güvenlik Uzmanı Mehmet Akif Cenkci, geçen yıl Cumhuriyet’in 100. yılına özel yapılan ikramiyenin, bu yıl tekrarlanmayacağını açıkladı. Emeklilere verilen 5 bin TL ödemenin sadece bir defaya mahsus yapıldığı ifade edilerek, kanun düzenlemelerinde bu ödemenin her yıl yapılacağına dair bir madde bulunmadığı belirtildi. Cenkci'nin açıklamaları, 29 Ekim’de yeni bir ödeme bekleyen emeklilerde hayal kırıklığı yarattı. Uzmanlar, yapılan ödemenin yıldönümüyle ilgisi olmadığını vurgulayarak emeklilerin yanlış bir beklentiye girmemesini öneriyor. Emekli vatandaşlar, bu açıklamalar sonrası beklentilerini yeniden gözden geçiriyor.

Yapılan ikramiye ödemesinin başta çalışmayan emeklilere verildiğini hatırlatan Cenkci, sonrasında ise gelen tepkiler üzerine çalışma hayatına devam eden emeklilerin de ödendiğine dikkat çekti. Ödemenin Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıldönümü ile hiçbir alakası olmadığını belirten Cenkci, söz konusu ödemenin emeklilere seyyanen yapılmış olup yapılan yasal düzenlemede de belirtildiğini ifade etti.


'TEKRAR ETMEYECEĞİ KESİN'
Halk TV'ye konuşan Cenkci, "5 bin lira ödeme düzenlemesinin yapıldığı kanun maddesi incelendiğine bir defaya mahsus seyyanen yapıldığı anlaşılmaktadır. Ayrıca yapılan bu ödemenin Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı veya yıldönümü ile hiçbir alakası yoktur. Dolasıyla yapılan bu ödemenin her sene 29 Ekim’de tekrar etmeyeceği kesindir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ