Olay, 12 Temmuz 2024 Cuma günü Konak'ın Alsancak semtinde meydana geldi. Şiddetli yağışın ardından sular altında kalan cadde ve sokaklarda mahsur kalan Özge Ceren Deniz (23) ve İnanç Öktemay (44), elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Yaşanan bu trajik olay sonrasında soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında 35 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan operasyonlarda 29 şüpheli gözaltına alındı. İfade veren 4 şüpheli, savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Kalan 6 şüphelinin ise yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

screenshot-1.jpg

Muğla Büyükşehir Belediyesinde atama rüzgarı Muğla Büyükşehir Belediyesinde atama rüzgarı

Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın ölümüne neden olan elektrik akımının kaynağı ve ihmalkarlık olup olmadığı da soruşturmanın konusunu oluşturuyor. Yetkililer, soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü ve sorumluların adalete teslim edileceğini açıkladı.

ggg.jpg

Bu üzücü olay, elektrik akımının tehlikelerine bir kez daha dikkat çekiyor. Vatandaşların yağmurlu havalarda su birikintilerinden uzak durmaları ve elektrikli tesisatlara teması olmamaları konusunda dikkatli olması gerekiyor.

Kaynak: İHA