MUSKİ Açıkladı: Saatlerce su kesintisi olacak! MUSKİ Açıkladı: Saatlerce su kesintisi olacak!

Bir milyon 648 bin lira ödeyen Geçen Yılın Güreş ağası İsmail Tekin, yeniden güreş ağalığına seçildi.

img-20240811-wa0019.jpg


Muğla'nın Kavaklıdere ilçesinde bu yıl 30'uncusu gerçekleştirilen ve "Ege'nin Kırkpınar'ı" olarak Menteşe Beşpınar Yağlı Güreşleri'nde Başpehlivanlığı, 2023 ve 2024 Kırkpınar Başpehlivanı Yusuf Can Zeybek kazandı.
Muğla'nın Kavaklıdere ilçesinde bu yıl 30'uncusu gerçekleştirilen ve "Ege'nin Kırkpınar'ı" olarak Menteşe Beşpınar Yağlı Güreşleri'ne 20'den fazla başpehlivan ile Türkiye'nin farklı kentlerinden 400 sporcu katıldı.
Güreşleri, Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın, AK Parti Muğla Milletvekilleri Yakup Otgoz, Kadem Mete, Gelecek Partisi Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ, AK Parti Muğla Koordinatörü İbrahim Aydın, AK Parti Muğla İl Başkanı Gültekin Akça, Gelecek Partisi İl Başkanı Murat Sodra, İlçe Kaymakamları, Cumhuriyet Savcıları, STK Temsilcileri ve çok sayıda muhtar izledi.
BAŞPEHLİVAN ZEYBEK
Güreşseverlerin zaman zaman heyecanlı anlar yaşadığı güreşlerde, 2023 ve 2024 Kırkpınar Başpehlivanı Yusuf Can Zeybek, Kırkpınar Başpehlivanlar Osman Aynur, Mehmet Yeşilyeşil, Cengizhan Şimşek ile İsmail Koç'un kıyasıya mücadele ettiği başpehlivanlık güreşlerinde, Başpehlivanlığı 2023 ve 2024 Kırkpınar Başpehlivanı Yusuf Can Zeybek kazandı.
Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir ve Kaymakam Çiğdem Dede, güreşlerde ilk 4 dereceyi paylaşan başpehlivanlarla fotoğraf çekildiler.
Güreş ağalığı seçimlerinde de kıyasıya bir rekabet yaşandı. Güreş ağası olmak isteyen iş insanları arasındaki keyifli rekabetin sonunda Bir milyon 648 bin lira ödeyen Geçen Yılın Güreş ağası İsmail Tekin, yeniden güreş ağalığına seçildi.
10 BİN KİŞİ İZLEDİ
Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanları ile derece almış güreşçilerini Kavaklıdere'de bugün güreşseverlerin bugün güzel bir gün geçirmesine vesile olduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Güreşlerimizi 2023 ve 2024 Kırkpınar Başpehlivanı Yusuf Can Zeybek, Kırkpınar Başpehlivanları Osman Aynur, Mehmet Yeşilyeşil, Cengizhan Şimşek, İsmail Koç'unda aralarında bulunduğu 400’den Fazla Pehlivanın Katılımlarıyla yaptık. Bu sene 30’ıncısını gerçekleştirdiğimiz Menteşe Beşpınar Yağlı Pehlivan Güreşlerini yaklaşık 10 bin kişinin izledi. Festivalimize destek veren herkese teşekkür ediyoruz" dedi.
Kavaklıdere Kaymakamı Çiğdem Dede ise 30'uncusu yapılan güreşleri ilk defa izleyeceğine işaret ederek, şunları söyledi:
"Ata sporumuz güreşi geleceğe taşımak için 30 yıldır aralıksız yapılan güreşlere katılım ve ilgi çok fazla. Kavaklıdere Belediye Başkanımız Mehmet Demir'e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Amacımız kültürümüzü geleceğe taşımak"
Muğla'nın Kavaklıdere ilçesi Menteşe Mahallesi Yerküpe Yaylası'nda düzenlenen güreşlere, minik 1, minik 2, teşvik 1, teşvik 2, tozkoparan, ayak, deste 1, deste 2, küçük orta küçük boy, küçük orta büyük boy, büyük orta, başaltı ve baş kategorilerinde 400 güreşçi katıldı.

Editör: Gazete Muğla