DP Muğla İl Başkanı Atınç Koylu oldu

DP Muğla İl Başkanı Atınç Koylu oldu
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
Demokrat Parti (DP) Muğla İl Kongresi DP Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın katılımıyla Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirildi.

DP Muğla İl Kongresi Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde yapıldı. Kongreye DP Genel Başkanı Gültekin Uysal da katıldı.
2 liste ile gidilen seçimde mevcut başkan Atınç Koylu İl başkanı seçildi.

img-4797.jpg

İRFETTİN AKAR: “MUĞLA’NIN YOLLARINI, BARAJLARINI YAPAN DOĞRU YOL PARTİSİ’DİR”
19 ve 20. Dönem Muğla Milletvekili İrfettin Akar, “Siyaset inanma işidir. Eğer politikaya inanmazsanız hiçbir şey yapamazsınız. 2002’den bu yana bu kadroların neden bu hale geldiğine düşünüyorum araştırıyorum. Muğla’ya bakıyorum Muğla’nın yollarını yapan, içme sularını yapan, barajlarını yapan Doğru Yol Partisi’dir. Benim milletvekilliği yaptığım zamanlarda köylerdeki sağlık ocakları hepsi tamamdı. Bunu yaparken de bir milletvekili olarak köylere giden bir insanım. Ben 1991-1995 ve 1999’da 3 kere milletvekili adayı oldum. Halkıma gittim her defasında. Ben Muğla’da Tansu Çiller’e önseçim yapmazsan aday olmam diyen adamım” dedi.

DP İZMİR MİLLETVEKİLİ SALİH UZUN: “MERKEZ SAĞDA SİYASET GÜÇLENMELİ”
DP İzmir Milletvekili Salih Uzun, “Hep beraber yaşadığımız karamsar tabloyu size anlatmayacağım. Bugün bize sorsalar memleketin halini bir kelimeyle kötü iki kelimeyle anlatsam çok körü derim. Halktan kopuk ikinci bir siyasi kadro gelmemiştir. Bunu Muğla’dan en iyi siz görüyorsunuz. Muğla sahillerinde yunan sahil güvenliğin sınır ihlallerini izliyorsunuz. Vatandaşıyla bu kadar dalga geçen başka bir siyasi kadro gelmemiştir. Emekliler burnunda soluyor, gençler umutsuz. Bunların hepsi sonuç sebebi ise Türkiye’yi beceriksiz bir kadro yönetiyor. Niye 22 senedir var. Onlar var çünkü biz yokuz 22 senedir. Muğla’dan sesleniyorum. Bu iktidardan kurtulmanın tek yolu makul siyasete dönmeliyiz. Merkez sağ siyaset güçlenmeli. Biz toparlanırsak Türkiye toparlanıyor. Türkiye’nin kaybedecek vakti yok” dedi.

img-4864.jpg

DP GENEL BAŞKANI GÜLTEKİN UYSAL: “MERKEZ SAĞIN MERKEZİ DEMOKRAT PARTİDİR, MUĞLA’DIR”
DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Nereden geldiğimizi biliyoruz bu büyük ülkeyi nereye götürmemiz gerektiğinin farkındayız. Ülkenin birçok can yakıcı meselesi var. Tarihin içerisindeyiz geliyoruz. Ama bugün tarihi bir eşikteyiz. Kötü dönemler olmuştur ama kötü niyet bir laf vardır hırsız evin içindeyse kapı zemberek tutmaz diye. Ülkeyi yönetenlerin bilerek ve isteyerek tarımdan başlayarak bu ülkenin üreticisini, sanayicisinin, dar gelirli vatandaşının kaynağını kurulan bir mekanizma var. Bu mekanizmaların adı nedir deseniz kur korumalı mevduat deseniz 86 milyondan alıp bir avuç insana yurt dışına transfer ediyorsunuz. Bir insanın malını gasp ederek bu ülkede artık hırsızlık yapmıyorsunuz. Maalesef Türkiye böyle bir sürecin içerisinde bu dünün meselesi değil tabî ki. Şimdi ağlıyorlar. 80 yıllık cumhuriyetin tarımdan başlayarak altyapısını yok ettiniz. Karşıda düşman olsa Kurtuluş Savaşındaki saflarınız belli olur süngüyü takar mücadele ederiz ama sureti halktan görünenler ile mücadele ediyoruz. Bize düşen vazife her şeye rağmen başarılı olmaktır.
Hiç bir kararı keyfi bir şekilde almadık. Hele ki il başkanlarıyla. Siyasetin imkânlardan yararlanma sanatı olduğu bilinci içerisinde bu imkânlardan yararlanarak sesimizi soluğumuzu nasıl daha iyi duruma getiririz çalışmasının içerisindeyiz.
Bugün öyle bir eşikteyiz ki ilk defa iktidarın yapısal olarak çözüldüğü bir dönemi yaşıyoruz. Türkiye’nin 20 yılda arkasına aldığı sosyolojik dinamizmi bu iktidar yormaya gayret gösterdi. Şartlar 30 yılda bazı partilere imkan açtı. Bugün aklımızı işi daha iyi yapmak yapısal olarak bizi zıplatacak aklı ortaya koymanın mücadelesi içerisindeyiz. İradenin peşinde koşmaya gayret gösteriyoruz. Merkez sağın merkezi Demokrat Partidir, Muğla’dır.
Önümüzde ülkenin can yakıcı süreci var. Ekonomik olarak son üç yıldır akıl almaz bir kişinin rehinesi haline gelmiş memlekette aldığı yanlış kararların bedelini 86 milyon ödemek zorunda kalıyoruz. Türkiye’yi batıranları biliyoruz. Haramzadeler sizsiniz. Milletimizin bir şuuru var.
Yeni bir anayasa süreci yürütülmeye çalışılıyor. Türkiye’de yegane tepki veren partiyiz. Davetlerini bile kabul etmiyoruz. Her seçim iktidar bir numara deniyor. Bu sürece şirinlik yaparak müdahil yapan siyasi partiler var onların tercihleri” ifadelerini kullandı.

Konuşmalar sonrası gerçekleştirilen kongrede mevcut başkan Atınç Koylu, DP Muğla İl Başkanı seçildi.

Bu haber toplam 114 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.