Doktorlar Bugün İş Bırakıyorlar

Doktorlar Bugün İş Bırakıyorlar
 MUHABİR
Bodrum’da Doktor Mustafa Hürkal Tezvar’ın hasta yakını ile tartışması sonrasında fenalaşarak yoğun bakıma kaldırılmasının ardından meslek örgütleri Muğla genelinde bugün iş bırakma kararı aldı.

- Yapılan açıklamalarda bugün Muğla’da Aile Sağlığı Merkezlerinde çalışan birinci basamak hekimlerinin iş bırakacağı duyuruldu.

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Ortakent Mahallesi’nde 12 No’lu Aile Sağlık Merkezi’nde (ASM) görevli Doktor Mustafa Hürkal Tezvar, hasta ve hasta yakını ile yaşadığı tartışmanın ardından fenalaşarak yoğun bakıma kaldırılmıştı.
Sağlık alanındaki sivil toplum örgütleri olayın ardından Muğla genelinde bugün bir günlük iş bırakma kararı aldıklarını duyurdular.
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Sağlık ve sosyal hizmet emekçilerine yönelik her türlü şiddetin karşısındayız! Yaşamak ve yaşatmak istiyoruz. 30 Temmuz Salı günü Muğla’da hekim arkadaşımız için iş bırakıyoruz! Sendikamız olayın takipçisidir.”
Muğla Tabip Odası ise sağlıkta şiddet durana kadar mücadele edeceklerini vurgulayarak “Sağlıkta şiddetin bir meslektaşımızı daha aramızdan almasına izin vermeyeceğiz” dedi.
Yapılan açıklamada 30 Temmuz’da Muğla ili Aile Sağlığı Merkezlerinde çalışan birinci basamak hekimlerinin iş bırakacağı duyuruldu. Ayrıca Bugün 12.00’de Ortakent Aile Sağlı Merkezi önünde basın açıklaması yapılacağı belirtildi. Açıklamada “Hekimleri bitmeyen şiddeti protesto etmek için G(ö)REV’e çağırıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

whatsapp-image-2024-07-30-at-09-03-11-1.jpeg

OLAY
Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Ortakent Mahallesi 12 No’lu Aile Sağlık Merkezi’nde görevli Doktor Mustafa Hürkal Tezvar, hasta ve hasta yakınıyla yaşadığı tartışma sonucunda fenalaşarak yoğun bakıma kaldırılmıştı.
Muğla‘nın Bodrum ilçesine tatil yapmak için geldiği öğrenilen 55 yaşındaki E.S, bugün (29 Temmuz) yüksek ateş şikayetiyle kardeşi Ö.A.S’yi Bodrum’un Ortakent Mahallesi’ndeki 12 No’lu Aile Sağlık Merkezi’ne (ASM) götürdü.
ASM’de görevli 61 yaşındaki Doktor Mustafa Hürkal Tezvar ile hasta ve hasta yakını arasında henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma çıkmış ve tartışmanın etkisiyle kalp pili taşıyan Tezvar fenalaşmıştı. İlk müdahalenin ardından 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından yakındaki özel bir hastaneye götürülen Tezvar yoğun bakım servisinde tedavi altına alınmıştı. Tezvar’ın hayati tehlikesinin bulunduğu ve tedavi gördüğü özel hastanenin yoğun bakım servisinde uyutulduğu öğrenildi. Olayla ilgili E.S. ile kardeşi Ö.A.S. gözaltına alınarak, ifade için karakola götürülmüştü.

Bu haber toplam 142 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.