Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Çocuk Cerrahi Servisi’nde görev yapan Dr. Necdet Munis, serviste yaşanılan huzursuzluk ve çalışma ortamının bozulması nedeniyle görevinden istifa etti. Çocuk Cerrahi Servisi’nde 1 yılda aynı gerekçe ile görevinden istifa eden doktor sayısı 2’ye çıktı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Çocuk Cerrahi Servisi’nde yaşanılan huzursuzluk, çalışma ortamının bozulması ve kendilerine mobbing uygulandığı gerekçesi ile bir doktor daha görevinden istifa etti. Çocuk Cerrahi Servisi’nde görevli Uzman Doktor Necdet Munis, bu iddiaları gerekçe göstererek 1 yıl içinde aynı serviste görevinden istifa eden ikinci doktor oldu.28.12.2015 tarihinde istifa dilekçesini veren Dr. Necdet Munis, dilekçesinde istifa gerekçelerini de açıkladı.Dr. Necdet Munis tarafından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimliği’ne verilen istifa dilekçesinde şu bilgiler yer aldı:“Hastanenizde Çocuk Cerrahisi Uzmanı olarak görev yapmaktayım. Klinikteki huzursuzluk ve çalışma barışının bozulması nedeniyle, mesleğim yapılamaz hale gelmiştir. 28.12.2015 tarihinden itibaren görevimden istifa ediyorum.”
Klinik şefi hakkında mobing davası
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Çocuk Cerrahisi Bölümü’nde görevli 3 doktor, kendilerine Klinik İdare ve Eğitim Başkanı Prof. Dr. Savaş Demirbilek tarafından mobbing uygulandığı iddiasıyla 17 Ekim 2014 tarihinde İl İnsan Hakları Kurulu’na şikayette bulundu. Şikayetler üzerine soruşturma başlatan kurul, Prof. Dr. Demirbilek’in 3 doktora mobbing uyguladığı yönünde karar aldı. İl İnsan Hakları Kurulu’nun bu kararının ardından doktorların şikayeti üzerine Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Prof. Dr. Savaş Demirbilek hakkında soruşturma başlattı. Başlatılan soruşturma sonucunda üniversitenin disiplin kurulu Prof. Dr. Demirbilek hakkında dava açılması yönünde karar aldı.
Kurul mobbing demişti
İl İnsan Hakları Kurulu tarafından Prof. Dr. Şavaş Demirbilek’in 3 doktora mobbing uyguladığı yönünde aldığı karar şu ifadelerden oluşuyordu: “17.10.2014 tarihli dilekçenizde mobbing uygulandığı, yetkilerin kötüye kullanıldığı ile mesleki etiğe aykırı davranışlarda bulunulduğu ifade edilmekte olup başvurunuz kurulumuzun 30 Ocak 2015 tarihli toplantısında karara bağlanmıştır. Kurulumuzun 30 Ocak 2015 tarihli toplantısında Prof. Dr. Savaş Demirbilek’in tarafınıza yönelik tutumunun mobbing olduğu, mesleki onurunu zedeleyici bir durum ile karşı kalarak mağdur olduğu, klinikteki bu çatışmalı ortamın hastaların nitelikli sağlık hizmeti almaları hasta haklarını sorunlara yol açtığı, başhekimliğin yazılı başvurularına yanıt vermemesinin hak arama özgürlüğünü zedeleyici nitelikte olduğu ve sorunların yaşanmasında mevzuattaki belirsizliklerin katkısı olduğu yönünde karar alınmıştır.”