Herkesten şanslılar: Bu meslekleri bilenler artık zengin oldu Herkesten şanslılar: Bu meslekleri bilenler artık zengin oldu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kişisel sosyal medya hesabından, Orta Vadeli Program (OVP) hazırlık sürecinde vergi adaletini güçlendirecek şekilde doğrudan vergilerin payının artırılması konusunda uzlaşı sağlandığını ve bu politikanın Eylül 2023'te ilan edilen OVP'ye dahil edildiğini belirtti. Yılmaz, hazırlıkları süren ve etki analizleri tamamlandıktan sonra Meclis’e sunulacak olan vergi düzenleme taslaklarının bu politikayı yansıttığını belirtti.

VERGİ DÜZENLEMELERİ VE ETKİ ANALİZLERİ

Yılmaz, "Teknik çalışmalarda doğal olarak çeşitli alternatifler değerlendirilmektedir. Çalışmalar tamamlanıp resmi bir teklif niteliği kazanmadan yapılacak yorumlar, spekülasyondan öteye geçmeyecektir," ifadelerini kullanarak, kaynakları şeffaf olmayan haberlere ve yetkili kişi ve kurumlar dışında yapılan paylaşımlara itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı. Vergi adaletini artırırken enflasyonist yan etki oluşturmamayı, gelir dağılımını gözetmeyi ve yatırım, istihdam, üretim ve ihracatı korumayı temel çerçeve olarak belirlediklerini ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi