Doğal gaz ve elektriğe zam gelecek mi? EPDK açıkladı

Doğal gaz ve elektriğe zam gelecek mi? EPDK açıkladı
Soğuk havaların yaklaşmasıyla birlikte vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri olan doğal gaz ve elektrik fiyatlarına zam gelip gelmeyeceği, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından netleştirildi.

EPDK’dan yapılan açıklamaya göre, en azından Ekim ayı boyunca elektrik tarifelerinde bir değişiklik olmayacak. Mevcut tarifelerin üç ay daha geçerli olacağı belirtildi. Ancak, sektör kaynakları, maliyetlerde beklenmedik bir artış olması durumunda bu süre içerisinde tarifelerde değişikliğe gidilebileceğini ifade ediyor.

Doğal gaz fiyatlarına gelince, BOTAŞ'ın ay sonunda toptan satış tarifesini açıklaması bekleniyor. Konut aboneleri için ise enflasyonun doğrudan etkisi göz önünde bulundurulduğunda, doğal gaz fiyatlarında önemli bir artış beklenmiyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ın da belirttiği gibi, enflasyon hesaplamaları, elektrik ve doğal gaz fiyatlarındaki olası bir artışı doğrudan etkileyecek. Bu durum, fiyatların belirlenmesinde önemli bir kriter olarak kullanılacak.

Özetle, şu an için elektrik tarifelerinde bir değişiklik olmayacak gibi görünse de, doğal gaz fiyatlarında yaşanabilecek olası artışlar yakından takip edilmeli. Maliyetlerde yaşanacak ani değişiklikler, fiyatlarda da değişikliklere neden olabilir.

Kaynak:Haber Merkezi

Bu haber toplam 33 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.