Muğla Büyükşehir Belediyesi yaşanabilecek doğal afetlere karşı hazırlanıyor. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, “Afetlerle ilgili donanımlı olmamız gerekiyor dedi.

Sinem Korkmaz

Muğla'da feci kaza! Genç sürücü hayatını kaybetti Muğla'da feci kaza! Genç sürücü hayatını kaybetti

Muğla Büyükşehir Belediyesi olası doğal afetlere karşı yürüttüğü çalışmalar kapsamında, vatandaşa hizmet etmeye yönelik ikram aracı temin etti. Araç hakkında bilgilendirmede bulunan Başkan Gürün, “Özellikle doğal afetlerde, cenazelerde, üniversite öğrencilerimizin ihtiyaçları halinde, kullanılabilecek çok amaçlı bir araç” dedi.

İkram aracının gerekli durumlarda sıcak çorba, yemek, çay servisi için kullanılacağını belirten Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün,  “Özellikle doğal afetlerde, cenazelerde, üniversite öğrencilerimizin ihtiyaçları halinde, kullanılabilecek çok amaçlı bir araç. Aracın dizaynı şirketin önerisi ve bizimde yaptığımız düzenlemelerle yapıldı. İlerleyen zamanlarda aracın sayısını artıracağız. Çok büyük bir coğrafyaya sahibiz, zaman içerisinde başka fonksiyonlar koyarak aracımızı çoğaltacağız. Umarım başımıza herhangi bir kötü bir olay gelmez.  İklim değişikliği dolayısıyla Türkiye’de sel felaketler yaşanmakta. Sel felaketlerinden etkilenen illerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Sadece alt yapısı konusu değil bu. Alt yapının da belli bir sınırı var. Yağmur bu sınırı aşar belli bir sürede fazla yağarsa hiçbir alt yapı buna tahammül edemez. Afetlerle ilgili konularda donanımlı olmamamız lazım. Bizim çadır ve sedye tedariklerimizde var. Bunlar AFAD tarafından depolanıyor. Herhangi bir ihtiyaç halinde, ihtiyaç bölgesine gönderiyoruz. Tabi ki bu konularda devletimizin önlemleri var, olası bir durumda bizde yardımcı olup destek olmaya çalışacağız. Umarım kötü olaylarda kullanılmak zorunda kalmaz. Bu aracında iyi ve tatlı günlerde kullanılmasını isteriz” dedi.

Editör: Gazete Muğla