SGK Muğla İl Müdürlüğü tarafından 350 TL’nin üzerinde Genel Sağlık Sigortası borcu olan vatandaşlara mesaj gönderilerek borçlarını ödemelerini isteniyor. Muğla’da ilk aşamada 1500 kişiye mesaj gönderildi. Bu sayı önümüzdeki günlerde 20 bine ulaşacak.

Alınan bilgiye göre, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 14/7/2024 tarihinde tüm birimlerine gönderdiği bir genel talimat ile Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında prim ödeme yükümlüsü kendisi olan 5510 sayılı Kanunun 60. Maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi (60/1/g  ile ek 13. Maddesi kapsamındaki sigortalılardan;  1/1/2014(dahil)-31/12/2023 (dahil) tarihleri arası dönemlere ait son ödeme tarihi geçmiş prim borcu olanların, prim borçlarının zamanaşımına uğramasına ve takibinin imkansız hale gelmesine mahal verilmeden takip ve tahsili için icra servislerine  intikalinin sağlanarak, 6183 sayılı Kanun hükümlerine göre tahsili için talimat verdi. 

Genel Sağlık Sigortası borcu olanlara mesaj gönderildi

SGK’nın ünitelerine verdiği bu talimat sonrasında, Genel Sağlık Sigortası prim borcu olan vatandaşlara şu mesaj gönderildi:

“Değerli sigortalımız, genel sağlık sigortası kapsamında prim borcunuz bulunmaktadır. Borcunuzu e-devlet üzerinden sorgulayabilir ve yine e-devlet üzerinden veya anlaşmalı bankalar aracılığıyla ödeyebilirsiniz. Aksi takdirde yasal takip başlatılacaktır. Borcunuzu ödemiş olmanız halinde bu mesajı dikkate almayınız.”

Bu arada, gönderilen mesajın ardından da borcu ödemeyen vatandaşlara yasal takip başlatılarak ödeme emri gönderildiği öğrenildi.

Muğla’da 20 bin kişiye mesaj gönderilecek

SGK Muğla İl Müdürlüğü tarafından 350 TL’nin üzerinde Genel Sağlık Sigortası borcu olan vatandaşlara mesaj gönderilerek borçlarını ödemeleri, aksi takdirde yasal işlem başlatılacağı belirtiliyor.

Muğla’da ilk aşamada Genel Sağlık Sigortası borcu olan 1500 kişiye mesaj gönderildiği ve bu sayının önümüzdeki günlerde 20 bine ulaşacağı öğrenildi.

17 yaşındaki Arda'nın ölümüne neden olan sürücü tutuklandı 17 yaşındaki Arda'nın ölümüne neden olan sürücü tutuklandı

Dikkat SGK size de gelebilir

Muğla SGK İl Müdürü Özkan Arslan, Eskiden işletmeleri SGK ekipleri bir şikayet olduğunda denetime gittiğine işaret ederek, “ Artık, yaygın ve yoğun denetim adını verdiğimiz denetimlerle işletmelere rastgele denetimler yapıyoruz. Bu denetimlerimiz konusunda Ticaret Odalarımız, Esnaf Odalarımız ve STK’larımızı bilgilendirdik” bilgisini vermişti.

Editör: Meryem Özen