Muğla’ya bir müjdemiz var. Ula ilçe merkezinde bulunan ''Akarcadere Deresi 1. Kısım'' taşkın kontrol tesisi inşaatında çalışmalar tamamlanmış olup, ilçe merkezinin taşkın riski azaltılmıştır. Hayırlı olsun." dedi.
DSİ’den Muğla için önemli adım
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Muğla ili ve ilçelerinde, son dönemlerde DSİ tarafından yapılan taşkın kontrol tesisleri vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanmasında önemli rol oynamaktadır. Muğla’nın taşkın riskini azaltmak için son 21 yılda tamamlanan 74 adet taşkın kontrol tesisi ile Muğla şehir merkezi, 81 adet yerleşim yeri ve 36 bin 417 dekar arazinin taşkın kontrolü sağlanmıştır.
Ula Akarcadere Deresi 1. Kısım Taşkın Kontrol Tesisi Hizmete Alındı
İklim değişikliği sonucunda yağış rejiminde yaşanan düzensizliklerin, can ve mal kaybına sebebiyet veren afetlere neden olduğunu belirten DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta; Muğla’nın Ula ilçe merkezinde bulunan Akarcadere Deresi 1. Kısım taşkın kontrol tesisi inşaatında çalışmaların tamamlandığını belirtti.
Ula ilçe merkezi için taşkın kontrol tesisinin önemini çok iyi bildiklerini kaydeden DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta; “Taşkın kontrol tesisi ile Akarcadere Deresi üzerine 640 metre uzunluğunda çift taraflı kargir duvarlı kanal, 640 metre uzunluğunda taban kaplamalı beton, 640 metre uzunluğunda çift taraflı servis yolu ve 640 metre uzunluğunda çift taraflı korkuluk imalatı yapılmış olup, hizmete alınmıştır. DSİ olarak can ve mal kayıplarını minimum seviyeye indirmek için mücadele edildiğini aktaran DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, 13 milyon TL yatırım bedeli olan Akarcadere Deresi 1. Kısım taşkın kontrol tesisi ile Ula ilçe merkezinin taşkın kontrolü sağlanmıştır.” dedi.