Dünya Yürüyüş Günü'nde Marmaris’te 3 kilometre yürüdüler Dünya Yürüyüş Günü'nde Marmaris’te 3 kilometre yürüdüler

İngiliz yolcuları Akdeniz ve Ege turuna çıkaran ve Ana Limanı Marmaris olan "Marella Discovery" isimli kruvaziyer” Marmaris’e 3 ayda yaklaşık 20 bin İngiliz turist getirdiği öğrenildi.
Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Başkan Yardımcısı ve Marmaris Cruise Port Genel Müdürü Murat Tugay, muhabirimize Marmaris limanı’nın bu sene TUI Marella Cruıses'a ait "Marella Discovery" isimli gemiye turizm sezonunun başlaması ile birlikte ana liman (homeport) olarak hizmet vermeye başladığına işaret ederek, şunları söyledi:
“1750 yolcu kapasiteli lüks kurvaziyer bu sene Nisan-Ekim döneminde 27 homeport seferiyle her hafta Dalaman Havalimanı'na inecek 1750 İngiliz turisti konuk edecek. Turu biten yolcuların Dalaman Havalimanı'ndan ülkelerine dönmeleri şeklinde bir program uygulanacak. Gemi turuna bu sene yaklaşık 40 bin İngiliz turist katılacak. Bu yolculardan 15 bin kadarının gemi turundan önceki veya sonraki haftalarda Marmaris ve Fethiye'deki otellerde haftalık paket tur almaları otelcilik sektörüne de önemli katkı sağlayacak”

İLK 3 AYDA 20 BİN İNGİLİZ TURİST
Marmaris Cruise Port Genel Müdürü Murat Tugay, kruvaziyer ziyaretlerinin bu sene ciddi artış gösterdiğini belirterek, "Marmaris'e geçen yıl 23 kruvaziyer geldi. 2024 yılı için bu sayının yüzde 130 artarak yüzde 53 olmasını bekliyoruz. İngiliz yolcuları Akdeniz ve Ege turuna çıkaran ve Ana Limanı Marmaris olan "Marella Discovery" isimli kruvaziyer” Marmaris’e turizm sezonunun başladığı günden bugüne kadarki 3 aylık sürede yaklaşık 20 bin İngiliz turist getirdi” dedi.

2023’TE 98 KRUVAZİYER GEMİ GELDİ
Muğla Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Toprak, ise kruvaziyer turizminde geçen yıldan itibaren ciddi bir hareketlenme olduğunu söyledi.
Toprak, 1484 kilometreyle Türkiye'nin en uzun kıyı şeridine sahip kenti olan Muğla'nın kruvaziyerler için de önemli rotalardan biri olduğunu dile getirerek, şu bilgileri verdi:
"2023 yılında Bodrum'a 75 kruvaziyerle 62 bin 261 yolcu, Marmaris'e ise 23 kruvaziyerle 26 bin 649 yolcu geldi. Kruvaziyerle 2023 yılında 88 bin 910 yolcu ağırlayan ilçeler aynı oranda mürettebat ve personele de ev sahipliği yaptı. Bu sene bu rakamlarda yüzde 100’e yakın bir artış bekliyoruz"
Muğla'nın turizmin her dalında hizmet verilen bir kent olduğuna işaret eden Toprak, bu yıl çeşitli ülkelerden gemilerin Bodrum ve Marmaris limanına demirlediğini, başta ABD, Almanya ve İngiltere olmak üzere daha çok AB ülkelerinden turist ağırladıklarını ifade etti.

1850 YOLCUSUYLA GELDİ

Malta bayraklı "Marella Discovery" adlı kruvaziyer, çıktığı tur kapsamında "ana liman" olarak kullandığı Muğla'nın Marmaris ilçesine son olarak çoğu İngiliz 1850 yolcu ve 750 personeli ile geldi.
Gümrük işlemlerinin ardından limandan ayrılan turistler, Marmaris Çarşısı, tarihi Kaleiçi Mahallesi, Marmaris Yat Limanı ve Uzunyalı Sahili'ni gezdi. İlçe merkezindeki tarihi ve turistik yerleri gruplar halinde ziyaret eden yolcular, deniz kenarındaki restoran ve kafeteryalarda vakit geçirdi.
Marmaris Cruise Port Limanı'ndan "ana liman" (homeport) hizmeti alan gemiden ayrılan yolculardan 1217'si bir hafta ilçedeki otellerde konaklayacağı öğrenildi.

Editör: Gazete Muğla