Denizbank’ın Sarıgerme’de ki otel projesi hızlandırıldı

Denizbank’ın Sarıgerme’de ki otel projesi hızlandırıldı
 MUHABİR
-DenizBank Finansal Hizmetler Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi (Deniz GYO), Kamuoyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yaptığı açıklamada “Muğla ili Ortaca ilçesi Fevziye Mahallesi 136 ada 2 ve 3 parsel ‘de konumlu üst hakkı taşınmaz üzerinde, otel inşaatı yapımı ve işletilmesine ilişkin görüşmelere başlanmıştır” denildi.

DenizBank Finansal Hizmetler Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi (Deniz GYO), Kamuoyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yaptığı açıklamada “Muğla ili Ortaca ilçesi Fevziye Mahallesi 136 ada 2 ve 3 parsel'de konumlu üst hakkı taşınmaz üzerinde, otel inşaatı yapımı ve işletilmesine ilişkin görüşmelere başlanmıştır” denildi.

ÇED süreci için Muğla Valiliğine sunulan dosyada proje bedeli 408 milyon 650 bin TL olarak belirlenen otel projesinde 234 oda yer alması planlanıyor. ÇED İnceleme Alanı’nda herhangi bir yapı bulunmuyor.
Deniz GYO'nun başvurusu üzerine toplamda 113 bin 850 metrekarelik arazi üzerine yapılması planlanan 234 Oda kapasiteli otel projesi için 2023 yılının Aralık ayında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü tarafından ÇED süreci başlatılmıştı.

whatsapp-image-2024-08-15-at-11-50-35-1.jpeg

PROJE HAKKINDA
ÇED doyasında yer alan bilgilere göre, “Le Chıc Sarıgerme Resort otel projesi” A Blok, B Blok, 2 Yatak Odalı (Lagün) Villa, 3 Yatak Odalı Villa, 4 Yatak Odalı Villa, 5 Yatak Odalı Havuzlu Villa, SPA, Restoran, Dükkan, Kafe, Çocuk Oyun Alanı, Basketbol Sahası, Tenis Kortu ve Yüzme Havuzları şeklinde tasarlanmış olup toplam 234 Odalı otel işletmeciliği yapılması planlanıyor.
Projenin inşaat aşamasında çalışmaların en yoğun olacağı dönemde 880 kişinin çalışacağı öğrenildi. İnşaat aşamasının 1 yıl, 7 ay süreceği öngörülüyor. Projenin işletme aşamasında ise en yüksek kapasitenin oluşacağı dönemde 557 kişi çalışan personel, 672 kişi konaklayacak müşteri olmak üzere toplam 1.229 kişi aynı gün içerisinde tesiste bulunabilecektir. İşletme aşamasında yılda 365 gün, günde 24 saat üç vardiya şeklinde çalışılacaktır.

whatsapp-image-2024-08-15-at-11-50-35.jpeg

BÖLGEDEKİ ÖZEL ÇEVRE KORUMA ALANLARI
ÇED İnceleme Alanına en yakın Özel Çevre Koruma Bölge 6,8 km kuzeybatı istikametinde yer alan Köyceğiz-Dalyan Özel Çevre Koruma Bölgesi ve 7,2 km güneydoğu istikametinde yer alan Fethiye-Göcek Özel Çevre Koruma Bölgesi yer alıyor.
Turizm Konaklama Tesisi Proje sahası ve yakın çevresinde yapılan arazi çalışmaları ve literatür taramalarına göre, dar yayılışlı bölgesel endemik türler ile ulusal statüde korunması gereken nadir türlere rastlandı. Proje alanında yapılan arazi çalışmaları ve gözlemlerine göre alanda, Pinus brutia (Kızılçam) ormanı ,dolgu yapılarak doğal yapısı bozulmuş orman açıkları , kum tepeleri ile bu tepeler arasında taban suyunun yukarı çıkmasıyla oluşmuş küçük sulak alanlar, sahilde oluşmuş kumsalla yer alıyor.

Bu haber toplam 266 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.