Muğla Haberleri

Deniz GYO'nun Muğla'da otel projesine onay!

Muğla’nın Ortaca İlçesi Fevziye Mahallesi, 136 Ada 2 ve 3 nolu Parsellerde “Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi” tarafından yapılması planlanan “234 Oda Kapasiteli Turizm Konaklama Tesisi (Le Chıc Sarıgerme Resort Otel) Projesi için ÇED gerekli değildir kararı verildi.

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi tarafından Muğla’nın Ortaca İlçesi Fevziye Mahallesi, 136 Ada 2 ve 3 nolu Parsellerde yapılması planlanan “234 Oda Kapasiteli Turizm Konaklama Tesisi (Le Chıc Sarıgerme Resort Otel) Projesi için 22 Aralık 2023’te ÇED süreci başlatıldı.

234 Oda Kapasiteli Turizm Konaklama Tesisi Le Chıc Sarıgerme Resort Otel Projesi için ÇED gerekli değildir kararı verildi.

ÇED dosyasında yer alan bilgilere göre; Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi tarafından kesin tahsisli taşınmazın deniz tarafında kalan ve denizle bağlantısını sağlayan, kıyı kenar çizgisi değişikliği oluşan ve büyük bölümü imar planında "Günübirlik Tesis Alanı" kullanımında kalan 136 ada 3 parsel numaralı 34.769,65 m2 yüzölçümlü orman vasıflı Hazine taşınmazının ek alan olarak tahsisi için Kültür Ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü’ne başvuru yapılmıştı.

Kültür Ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirilme sonucunda, Arazi Tahsis Komisyonunun 19.06.2023 tarihli ve 15/1 numaralı kararı gereği, Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmeliğin 12 ve 16 ncı maddeleri uyarınca, kıyı kenar çizgisi değişikliği sonrasında oluşan bahse konu 136 ada 3 parsel numaralı 34.769,65 m2 yüzölçümlü orman vasıflı Hazine taşınmazı için Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi' ne ek alan olarak 14.08.2023 tarihinden itibaren 1 (bir) yıl süre ile ön izin verildi.

Proje kapsamında yapılacak inşaat çalışmalar ile kullanılması planlanan makine ekipmanlar ve montaj bedeli toplam 455 milyon 700 bin TL olarak hesaplandı.