Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Menteşe Öğretmenevinde düzenlenen iftar programında partililerle bir araya geldi.

Yoğun katılımın olduğu programa DP GİK Üyesi Zekai Alper, CHP Milletvekilleri Mürsel Alban ve Burak Erbay, CHP İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, DP İl Başkanı İsmet Köse, Millet İttifakı temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı.

Demokrat Parti Muğla İl Başkanı İsmet Köse, iftar programına katılanlara teşekkür ederek, bir aile olduklarını ifade etti.

“DEMOKRAT PARTİ EFSANESİ YENİDEN DOĞUYOR”

Daha sonra konuşma yapan DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Genel Başkan Gültekin Uysal ile birlikte Türkiye’ye karış karış gezdiklerini, Muğla’da iftar programında bir araya geldiklerini dile getirdi.

“SİZ MUĞLALI DEMOKRATLAR ARTIK AYAĞA KALMALISINIZ”

Enginyurt, “Özgürlük ve adalet için Demokrat Parti efsanesi yeniden doğuyor. Doğumumuz kutlu olsun. Gültekin Uysal’ın genel başkanlığında kır at iktidara koşuyor. Biz büyük bir fedakarlıkla yolculuk yapıyorsak, siz Muğlalı Demokratlar artık ayağa kalkmalısınız. Partinize sahip çıkın. Göreceksiniz ki Zafer bizim olacak. Şimdi onlar uykusuz geceler geçirsin” dedi.

İktidarı sert sözlerle eleştiren Enginyurt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mustafa Kemal Atatürk’ten rahatsız olduğunu söyledi.

Meteoroloji açıkladı! Bugün Muğla’da hava nasıl olacak? Meteoroloji açıkladı! Bugün Muğla’da hava nasıl olacak?

“ORMANLARI YAKTIRDI, OTELLER YAPTIRDI”

Enginyurt, “İşine geldi mi geçmişe saldırıyor. Adnan Menderes ve Süleyman Demirel’i görmezden geliyor. O hep ranta alıştı. HES yaptırdı doğayı katletti. İşi gücü doğal park yapmak. Ormanları yaktırdı, oteller yaptırdı. Şimdi de yetmedi zeytin ağaçlarını kesecek ama bu millet buna müsaade etmeyecek” şeklinde konuştu.

“YÖRÜKLERİN LİDERİ ORHAN AKCA’YA PKK’LI DEMEYE UTANMIYOR MUSUN?”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ı da sert sözlerle eleştiren Cemal Enginyurt, “Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay denen kişi, 6 parti bir araya gelmiş bunların yanında 7. olarak PKK var diyor. Namaz kılıp oruç tutuyorsun, alnın secdeye gidiyor. Hiç utanmıyor musun? Yörüklerin lideri Orhan Akca’ya PKK’lı demeye utanmıyor musun? PKK kimin yanındaysa Allah onun belasını versin” diye konuştu.

“GENÇLER DAHA BODRUM’DAN MUĞLA’YA GELEMİYOR”

6’lı masayla uğraşacağına çiftçinin derdiyle uğraş Sayın Cumhurbaşkanı” diyerek seslenen Enginyurt, “Gençlere yurt dışına gidin diyorsun. Gençler buradan Bodrum’a gidemiyor. Bodrum’dan Muğla’ya gelemiyor sen dalga geçercesine yurt dışına gidin diyorsun. Onu diyeceğine bu gençlere iş, aş, ekmek ver sayın Cumhurbaşkanı” dedi.

BAŞKAN GÜRÜN: “CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİZİM GİZLİ İTTİFAKIMIZ”

Enginyurt’tan sonra konuşma yapan CHP’li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gizli ittifak olduğunu belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanına bu kadar yüklenmemek lazım. Bizim iktidara çıkmamız için elinden geleni yapıyor. Kendisi bizim gizli ittifakımız. Bu siyasi bir kurtuluş savaşı. 6 farklı düşüncesi olan siyasi liderler bir araya gelerek, olamaz denileni yaptı, millet ittifakını kurdu” şeklinde konuştu.

“BİR ÜLKE İÇİN BUNDAN DAHA BÜYÜK FELAKET OLAMAZ”

Son olarak konuşma yapan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Büyük liderimiz Demirel’in de dediği gibi zengin toprakların bedbaht vatandaşları olarak yaşamamalıyız. Refah içinde kavgasız dövüşsüz, herkesin yarına umutla baktığı bir ülkede gönül rahatlığı içinde yaşayabilirdik. Gelin görün ki, büyük sıkıntılarla karşı karşıyayız. Yarın tarih kitapları böyle bir dönemi Cumhuriyetin fetret dönemi olarak yazacak. Çok kısa sürede tez ortaya koyuyorum diyerek tercih ettikleri ekonomi politikaları bu ülkeye nelere mal olduğunu hepimiz hayatımızda yaşıyoruz. Yoksulun daha yoksul, orta sınıfın kalmadığı bir ülkede huzur ve istikrarı uzun süre sürdürebilme imkânımız yoktur. Bu kadar yetişmiş insan gücümüz var ama kendi doğduğu topraklarda bir gelecek hayal kurmuyor kimse. Bir ülke için bundan daha büyük felaket olamaz” diye konuştu.

“MÜCADELEMİZ ÖNEMLİ”

“Türk demokrasisinin en zor sınavıyla karşı karşıyayız” diyen Uysal, “Türkiye, ya tarihi yürüyüşü içinde hukuk devleri olarak, işleyen bir demokrasiye sahip olarak, uluslararası düzende güven veren bir ülke olarak yoluna devam edecek ya da dışardan ve içerden istikametini kaybetmiş, keyfi bir rejimin daha da derinleştiği bir ülke olarak yoluna devam edecek. O nedenle mücadelemiz önemlidir” dedi.

“MUĞLA’DA BÜYÜK BİR MUTLULUK DUYUYORUM”

Muğla’da bir araya geldiklerinden dolayı mutlu olduğunu belirten Uysal, “Bir kişiyi bile ihmal edemeyiz. O bir kişinin bu ülkenin mukadderatında göreceği fonksiyonu iyi hesap ederek adımlarımızı atmak durumundayız. Siyasetin zor bir dönemini yaşadık. O açıdan Muğla’da büyük bir mutluluk duyuyorum. Bu zorlu zamanları beraber atlatacağız. Bugün bir arada olmanın gururunu bir kez daha yaşıyorum. Bu masa etrafında bir araya gelmiş siyasi parti temsilcileri olarak milletin ümidini temsil ediyoruz. O nedenle umuda hep beraber ayağa kaldırmalıyız” diye konuştu.

Editör: Gazete Muğla