SİNEM KARAKAYA- Muğla Ülkü Ocakları İl Başkanı Burak Demirel, görevine atanınca üniversite öğrencilerine yönelik ‘Gelin Birlikte Bir Bardak Çay İçelim’ projesini hayata geçirmişti.  Üniversiteli öğrencilerle bir araya gelerek birlik ve beraberliği güçlendirmek adına başlattıkları projede geri dönüşler oldukça olumlu.

Muğla Gazetesi’ne özel röportaj veren Muğla Ülkü Ocakları İl Başkanı Burak Demirel ile ‘Gelin Birlikte Bir Bardak Çay İçelim’ projesini değerlendirdik.

Muğla’da gördüğü en büyük eksikliğin Muğlalıların Ocağına sahip çıkmaması olduğunu söyleyen Burak Demirel; “ Öğrencilerin ocağa gelme taraftarı olmadığını gördük. Bu vesileyle yaklaşımlarımızı samimi şekilde gerçekleştirmek istedik. Muğla genelinde bir kampanya başlattık. ‘Genç Kardeşim Gel Bir Bardak Çay İçelim Muğla Ülkü Ocakları Senin En Yakın Arkadaşın’ adı altında. Gayet güzel geri dönüşler aldık. Ülkü Ocaklarını bilmeyen öğrenciler, esnaflar, diğer siyasi partililer, ülkü ocaklarıyla alakası olmayan kişilerden bile çok güzel geri dönüşler aldık. Evimizin kapımızı çok sık çalmaya başladı. Güzel de bir sayıya ulaştık. Bundan sonra hedefimiz, bu sayıyı elimizde tutarak daha geniş kapsamlı projelere imza atmak.” Şeklinde konuştu.

Büyükşehir Meclisinde kredi ve borçlanma tartışması Büyükşehir Meclisinde kredi ve borçlanma tartışması

“Yeni Projelerimize Hazırlanıyoruz”

Yeni projelerinden bahseden Muğla Ülkü Ocakları İl Başkanı Demirel; “Önümüzde öğretmenler günü programımız var. Daha sonra diş hekimleriyle alakalı bir projemiz var ve kadına şiddetle alakalı büyük bir program düzenlemeyi düşünüyoruz. Devam eden bir akademimiz var. Yusuf Has Hacip Eğitim Akademisi. 3 oturumunu gerçekleştirdik. Vize haftası vesilesiyle 2 hafta ara verdik. Tekrar devam edecek sınavlardan sonra. Ayrıca Osmanlıca kursu başlatmayı düşünüyoruz. Türkçe, İngilizce, Matematik kursu başlatmayı düşünüyoruz. Birde liseli kardeşlerimiz için ‘Ödev Ocakta Yapılır’ diye bir kampanya başlatıp ablalar ve abileri yardımıyla ders çalışacakları bir ortam hazırlayarak ödevlerini burada yapmalarını gerçekleştireceğiz. Genel Merkezimizin Kutadgu Bilig ve Dede Korkut kitaplarımız malum. Bu kitapları köy okullarına ulaştırmayı hedefliyoruz.” dedi.

Editör: Gazete Muğla