Datça'da yel değirmenli Laçin İlkokulu törenle açıldı

 MUHABİR
-Muğla'nın Datça İlçesinde Hayırsever Laçin ailesi tarafından yaptırılan 5 derslikli Laçin ilkokulu törenle açıldı.-Muğla Valisi İdris Akbıyık:"Bugün açılışını gerçekleştireceğimiz Laçin İlkokulumuz hayırseverlerimiz tarafından Muğla'mıza kazandırılan 162’nci, Datça ilçemize kazandırılan 8. Okulumuz"

Muğla'nın Datça İlçesinde Hayırsever Laçin ailesi tarafından yaptırılan 5 derslikli Laçin ilkokulu törenle açıldı. Datça'nın Kızlan Mahallesinde açılan ilkokulun açılışına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın, Muğla Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Datça Kaymakamı Murat Atıcı, Belediye Başkanı Aytaç Kurt, Siyasi Parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı açılış töreninde, kurdela kesimin ardından okulu gezen protokol mensupları, daha sonra okulun bahçesine ağaç diktiler. Muğla Valisi tarafından Hayırsever Haluk Laçin’e plaket takdim edildi.

whatsapp-image-2024-09-12-at-14-49-18-3.jpeg

ÇOCUKLUK HAYALİMDİ
Okulu Yaptıran Hayırsever Haluk Laçin, "Çocukluğumuzda tek katlı, kırmızı çatılı bir ilkokulumuz vardı, Datça'lı bir iş insanı olarak hep bir okul yapmayı hayal etmiştim, bugün Laçin ailesi olarak bu hayalimizi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz, Gelecekte yapılacak yeni eğitim kurumları ve okullar için Laçin, ailesi olarak tekrar talip olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bu okul Türkiye’de bir ilk . Bu okul Türkiye’de yöresel mimariye uygun olarak Yel Değirmenli olarak yapılan tek okul özelliğini taşıyor" dedi
Törende konuşan Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık ise konuşmasında şunları söyledi:

whatsapp-image-2024-09-12-at-14-49-16-4.jpeg

"Bugün hayırseverimiz tarafından Datça’mıza kazandırılan okulumuzun açılışını gerçekleştiriyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hayırsever Haluk Laçin’e eğitime yapmış olduğu katkılardan dolayı şahsım ve Muğla’mız adına teşekkürlerimi sunuyorum. Hem açılışını gerçekleştireceğimiz eğitim öğretim yuvamızın, hem de 2024-2025 eğitim öğretim yılının ilimize, ülkemize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Eğitim, toplumların en büyük gücü ve yarınlarımızın teminatıdır. Bilgiyle donatılmış nesiller yetiştirmek, ülkemizin geleceğini şekillendirmek adına büyük anlam taşımaktadır. Bu yolda her katkı, her destek, ülkemizin kalkınmasına yapılmış bir yatırımdır. Bu minvalde elini taşın altına koyarak bu uğurda gayret gösteren tüm hayırseverleri yürekten kutluyorum. Bugün açılışını gerçekleştireceğimiz Laçin İlkokulumuz hayırseverlerimiz tarafından ilimize kazandırılan 162’nci, Datça ilçemize kazandırılan 8. Okulumuzdur. Hayırseverlerimizin desteklerinin yanı sıra devletimizin eğitim yatırımlarıyla ilimize son iki yılda toplam 16 okul 202 derslik kazandırılmıştır.

whatsapp-image-2024-09-12-at-14-49-18-2.jpeg

Çağın gereklerine uygun, modern ve güvenli okullarımızın sayısını arttırarak hem Muğla'mıza yaraşır eğitim ortamları oluşturmak hem de ikili eğitimi tamamen bitirerek eğitimin çıtasını daha yukarı taşımak için gayretlerimizi sürdüreceğiz. Bir ülkenin geleceğini belirleyen en önemli unsur eğitimdir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından bu yıl uygulamaya geçirilen “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” ile yarınlarımızı inşa edecek olan çocuklarımızın milli, manevi ve insani değerler istikametinde okuyan, düşünen, araştıran, sorgulayan, dikkat ve farkındalığı gelişmiş, eleştirel bakabilen, çözüm odaklı, sorumluluk sahibi bireyler olarak yetiştirilmesini hedefliyoruz. Yarınımızın teminatı evlatlarımızın geleceğe en iyi şekilde hazırlanmaları ve güvenle bakabilmeleri en büyük arzumuzdur. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile nitelikli eğitimle sadece mesleki ya da akademik anlamda başarılı bireyler değil Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı aynı zamanda milli, manevi ve evrensel değerlerle kuşanmış; ülkesine, milletine ve insanlığa yararlı bireyler yetiştirme gayesini taşıyoruz.

whatsapp-image-2024-09-12-at-14-49-16-6.jpeg

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz ise Hükümet olarak eğitime verdikleri öneme işaret ederek, böylesine anlamlı bir etkinlikte bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek ,"Datça'ya bu okulu kazandıran Haluk Laçin ve Laçin ailesini tebrik ediyorum. Datça'lı hayırseverleri de yeni okulllar için yarışa davet ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, okulumuzun eğitime kazandırılmasında emeği geçen Hayırsever Haluk Laçin’e bir kez daha teşekkürlerimi sunuyor, çocuklarımızın, gençlerimizin yetiştirilmesinde özveriyle çalışan fedakar öğretmenlerimize ve öğrencilerimize sağlıklı, huzurlu, başarılı bir eğitim öğretim hayatı temenni ediyor, saygılar sunuyorum" dedi.

whatsapp-image-2024-09-12-at-14-49-16-5.jpeg

MUĞLA GENELİNDE 850 OKUL VAR
Muğla Milli Eğitim Müdürü Emre Çay ise Muğla'da 690 resmi, 160 özel toplam 850 okulumuzda 8.930 derslik olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:
"Datça ilçemizde de 15 resmî okulumuz, 2 yaygın eğitim kurumumuz olmak üzere toplam 170 dersliğimiz mevcuttur. Laçin İlkokulumuz 5 derslik, 1 müdür, 5 öğretmen ve 96 öğrencisiyle mahallenin okul ihtiyacını gidermiş, Kızlan Ortaokulumuzda 5 derslik boşa çıkmıştır. Böylece öğrencilerimiz temel ders alanlarının dışında kültürel ve sosyal alanlara kavuşacak kütüphane, tasarım beceri atölyesi, yazı atölyesi gibi ders uygulama alanlarına da sahip olacaklardır. Kızlan Mahallemize bu okulumuzu kazandıran Sayın Haluk Laçin Beyefendi’ye tüm öğrencilerimiz adına şükranlarımı sunuyorum”

Bu haber toplam 108 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.