Datça’da otizmli çocuğa şiddet davasında ikinci duruşma görüldü

Datça’da otizmli çocuğa şiddet davasında ikinci duruşma görüldü
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
Muğla’nın Datça ilçesinde 9 yaşındaki otizmli çocuğun babasının ev arkadaşı H.K. tarafından darp edildiği iddia edilen davanın 2’nci duruşması Datça Adliyesinde görüldü. Duruşma, 21 Kasım Perşembe gününe ertelendi.

Datça’da otizmli çocuğa şiddet uyguladığı öne sürülen sanığın yargılanmasına Datça Adliyesinde devam edildi.

Duruşmaya, Y.I'nın (9) annesi Ü.Z, babası K.I. ile tutuksuz yargılanan H.K. ve taraf avukatları katıldı.

Duruşma sonrası Datça Adliyesi önünde yapılan açıklamaya, Muğla Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Daire Başkanı Özge Demirel, CHP Muğla İl Kadın Kolları Başkanı Sema Gençoğlu, CHP Datça İlçe Başkanı Sezai Öz katıldı.

Datça Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada, 9 yaşındaki otizmli Y.I.'nın annesi Ü.Z ve babası K.I sanığın cezalandırılmasını istedi. Duruşma, 21 Kasım Perşembe gününe ertelendi.

Özge Demirel: “Muğla Büyükşehir Olarak Yanınızda Olmaya Devam Edeceğiz”

Aileye destek olmak için davaya katılan Muğla Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Daire Başkanı Özge Demirel, şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını kaydetti. Demirel, “Özellikle savunmasız olan kimselere karşı uygulanan şiddet olduğunda sizlerin yanındayız. Mağduriyetin nereden geldiği önemli değil. Birey olarak çocukların, kadınların bu ülkede haklarını gerçekten sonuna kadar savunma konusunda Muğla Büyükşehir olarak yanınızda olmaya devam edeceğiz. Geçen hafta da Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Aras kurumun içerisinde 'Şiddete karşı tutum' belgesi imzaladı. Bizler şiddetsiz bir toplum yaratmak için kurum içinden başladık ama şiddetsiz bir Muğla için mücadele vermeye devam edeceğiz; bu işin sonu gerçekten gelene kadar. Aileye geçmiş olsun diyoruz. Yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyoruz” dedi.

-OLAY

Datça ilçesinde otizmli Y.I'ya 4 Aralık 2023'te babasının ev arkadaşı H.K. tarafından şiddet uygulandığı ileri sürülmüştü, şikayet üzerine olayla ilgili adli işlem başlatılmıştı.

Bu haber toplam 157 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.