Datça’da öğretmenlere soruşturma açılması

Datça’da öğretmenlere soruşturma açılması
 MUHABİR
Datça Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde görev yapan Eğitim Sen üyesi 2 öğretmen hakkında önce soruşturma açıldı daha sonra öğretmenlere maaş kesme ve kınama cezası verildi. Bir öğretmen ise Muğla ili içinde başka bir okula sürgün edildi

Muğla Önder Başkanı Sefa Kara:
"
İmam hatip camiası ve Muğla İmam Hatipliler Derneği olarak, başta imam hatip liseleri olmak üzere eğitimin tüm kademelerinde toplumumuzun birlik ve beraberliğini zedeleyebilecek, ahlaki ve sosyal bir çöküşe neden olabilecek bu tür olaylara izin vermeyeceğimizi bir kez daha deklare ediyoruz"

Eğitim Sen Muğla Şube Yöneticileri “İmam hatip okullarında çalışan üye arkadaşlarımıza özellikle Önder İmam Hatipliler Derneği gibi grupların ciddi bir baskısı var. Bu gruplar okullarda çağdaş, demokrat öğretmenleri istemiyorlar. Biat eden bireyler yetiştirmek istiyorlar. Bu da ‘Maarif Modeli’nin bir sonucu ve özellikle bu model üzerinden soruşturmaları açıyorlar. Şu anda çeşitli suçlamalarla arkadaşlarımızı karalamaya çalışıyorlar. Bu yaşananlar çağdaş, aydın, demokratik ve laik eğitimden çocukları uzaklaştırmak için operasyon. Arkadaşlarımızın hakkını sonuna kadar arayacağız. Vakıf ve derneklere öğretmen arkadaşlarımızı ve çocuklarımızı yem etmeyeceğiz” bilgisini verdiler.

Önder Başkanından Açıklama

Muğla Önder Başkanı Sefa Kara ise yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"Eğitimin amacı, geçmişin birikimiyle geleceği inşa edecek gençler yetiştirmektir. Eğitim, gençlerimizin sadece akademik bilgiyle donatılmasını değil, kültürel köklerine ve manevi değerlerine bağlı, vatanını ve milletini seven bireyler olarak gelişmelerini sağlar. Nihayetinde ise ahlaki bir duruş, sorumluluk bilinci ve topluma katkı sunma arzusu kazandırır.

Bizler eğitimciler olarak ailelerimizle birlikte, bizi biz yapan inanç ve toplumsal değerlerimizle gençlerimize bu süreçte refakat ediyoruz. Geleceğin imarı için gençlerimizi iyi, toplumsal ve ahlaki değerlerimizi benimsemiş yazarların kitaplarıyla destekliyoruz. Gençlerimizin kendi potansiyellerinin farkına vararak hem kendi toplumunun hem de insanlığın içinde bulunduğu sorunlara dair çözümler üretmesini, onlar için anlamlı izler bırakmasını istiyoruz. Bu çerçevede bu günümüzün ve geleceğimizin mimarı gençlerimizin en iyi eğitimi alırken güzel ahlak ve sorumluluk sahibi bireyler olarak yetişmesi en büyük hedefimizdir.

Terör örgütlerine sempati duyan veya LGBT gibi yapıları teşvik eden dijital ve basılı materyallerin, platformların çocuklara ve gençlere önerilmesi bu dengenin bozulmasına yol açar. Bu nedenle, öğretmenlerimizin toplumsal hassasiyetlerimize, ahlaki ve inanç değerlerimize uygun davranış ve materyallerle eğitimi yönlendirmeleri gerekir. Öğretmenlerimiz kaynakları dikkatle seçilmeli ve çocuklarımızı yanlış yollara sürükleyecek içeriklerden uzak tutmalıdır. Bizim de toplum olarak çocuklarımızın milli ve manevi değerlerle yetişmesini istemek en doğal hakkımızdır.
Datça Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde bir öğretmenin öğrencilere terör örgütü sempatizanı bir ismin kitabını okumalarını tavsiye ettiği, diğerinin ise LGBT’yi öven bir kitabı okuttuğu ve bu tür kitapları tavsiye ettiği velilerden gelen şikâyet üzerine ortaya çıkmıştır. Birçok farklı iddianın da olduğu mevcut olaylar üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturma başlatmış ve soruşturma sonucunda adı geçen öğretmenlere bazı yaptırımlar uygulanmıştır.

İmam hatip camiası ve Muğla İmam Hatipliler Derneği olarak, başta imam hatip liseleri olmak üzere eğitimin tüm kademelerinde toplumumuzun birlik ve beraberliğini zedeleyebilecek, ahlaki ve sosyal bir çöküşe neden olabilecek bu tür olaylara izin vermeyeceğimizi bir kez daha deklare ediyoruz"

Bu haber toplam 144 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.