Vatan Partisi Muğla İl Başkanı Avukat Emre Aykın, tarafından Muğla İl Sağlık Müdürlüğü’ne yaptırılan analizde su üzerinde yapılan incelemede suyun, 17.02.2005 tarih ve 25730 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmeliği'ne göre Klorür, Bulanıklık( Fiziksel) parametreleri yönünden uygun olmadığı tespit edildiği iddia edildi.
Yaşanan gelişme sonrasında, konuyla ilgili Vatan Partisi'nden açıklama geldi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Suyun içilemeyecek ve kullanılamayacak kadar acı olması, tuzlu tadı ve rahatsız edici kokusu nedeniyle Belen Köyü ve çevre köylerin köylüleri; konuya eğilen Vatan Partisi Datça İlçe Başkanı Bülent Kara, Yönetim Kurulu Üyesi Ayfer Özarslan ve Vatan Partisi Datça İlçe Belediye Başkan Adayı olan Kaptan Aslan Atilla Yorulmaz önderliğinde konuyu ülke gündemine taşımışlardı.
Haberin ardından köylüler, MUSKİ tarafından tankerlerle temiz su getirildiğini ve şebekeye verildiğine şahit olmuşlardı. MUSKİ’nin şikayet edilen suyu incelemediğini, aksine kirli suyun sorumlusu olduğunu kabul eder şekilde temiz su ile olayın üstünün örtüldüğünü söyleyerek, kirli sudan aldıkları örneği Muhtar Mert Yalçın eliyle Vatan Partisi Datça İlçe Başkanı Bülent Kara’ya teslim etmişlerdi."

Çoğu çocuk 46 kişi yakalandı Çoğu çocuk 46 kişi yakalandı

MUSKİ'NİN TANKERLE TEMİZ SU BOŞALTTIĞI İDDİASI
Açıklamada, şunlarda paylaşıldı:
“Datça’da köylülerimiz uzun süredir içme ve kullanma suyunun tadı, kokusu ve tuzluluğu konusunda şikayetçilerdi. Yaptığımız araştırmada kirli ve analiz yapılmamış deniz suyunun içme-kullanma suyuna verildiği bilgisine ulaştık. Derhal köylüler ile birlikte sudan numune alarak habercileri ve Belediye’yi uyardık. Bunun üzerine mevcut suyun durumunun araştırılması, analiz yapılması ve buna göre halk sağlığı yönünden tedbirler alınması yerine Muğla’dan gelen MUSKİ ekiplerince tankerle temiz su boşaltılmaya başladığını gördük.
Bunun üzerine, partimiz, köylümüzün aldığı numuneyi Muğla İl Sağlık Müdürlüğü’ne ulaştırmıştır. Konudan haberdar olur olmaz teyakkuza geçen Muğla İl Sağlık Müdürlüğü, laboratuvarda incelemede bulunmuş, analiz sonuçları suyun, 17.02.2005tarih ve 25730 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmeliği'ne göre Klorür, Bulanıklık( Fiziksel) parametreleri yönünden uygun olmadığını ortaya koymuştur. Vatan Partisi olarak köylümüzün yanındayız. Halkı yok sayan, görmezden gelen, sağlığı ve geleceği ile oynayanlar karşılarında Vatan Partisi’ni bulurlar. Datça’mızda, su sorunu bununla da ibaret değildir. Datça’da yaz mevsiminde artan nüfusa oranla ihtiyaç ve kaynak konusunda önlem alınmamakta, Datça yıllardır neredeyse sudan uzakta yaşamaktadır. MUSKİ ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin derhal Datça’nın ve köylümüzün su sorununu çözmesi gerekmektedir. Vatan Partisi olarak bu sorunun da takipçisi olacağız. Köylüler, temiz suyun tankerle eklenmesi öncesinde değil, sonrasında yapılan analizle Muğla halkının yanıltılmaya çalışmışlar, yasal sorumluluklarını ihlal etmişlerdir. Bu açıklamamız aynı zamanda Cumhuriyet Başsavcılığı!’na kamu huzurunda sunulmuş bir suç duyurusudur. Savcılarımızı halk sağlığını ve kamu düzenini yakından ilgilendiren bu konuda göreve çağırıyoruz”

Editör: Gazete Muğla