Datça Haberleri

Datça Belediyesi halk lokantası hizmete girdi

Datça Belediyesi ilk Halk Lokantası’nı açtı. Lokanta İskele Mahallesi’nde bulunan Köy Garajı bölgesinde hizmet verecek.-Halk Lokantası’nda çorba çeşitleri 40 ila 50 lira, Pilav 35 lira, Sebzeli Yemekler 40 lira, Bakliyat 35, Etli yemekler 60 ila 100 lira. 3 farklı menü 100 ila 160 lira arasında değişiyor.-Datça Belediye Başkanı Aytaç Kurt:“Datça Belediyesi olarak, daha adil ve sağlıklı bir toplum için çalışıyoruz, Datça'nın her köşesinde yaşam kalitesini yükseltmeyi hedefliyoruz”

Datça Belediyesi ilk Halk Lokantası’nı açtı. Lokanta İskele Mahallesi’nde bulunan Köy Garajı bölgesinde hizmet verecek.
Datça Belediyesinin ilk Halk Lokantası Köy Garajı Bölgesi'nde açıldı. Ekonomik ve sağlıklı yemekleri herkese ulaştırmayı amaçlayan lokanta, aynı anda 50 kişiyi ağırlayacak şekilde tasarlandı ve İskele Mahallesi, Köy Garajı (Aras ve Yurtiçi Kargo Arkası) bölgesinde yer alıyor.
Halk Lokantasının açılışında Datça Belediye Başkanı Aytaç Kurt, kurdeleyi meclis üyeleriyle birlikte kesti.

Aytaç Kurt, konuşmasında şunları söyledi:
“Datça Belediyesi olarak, daha adil ve sağlıklı bir toplum için çalışıyoruz, Datça'nın her köşesinde yaşam kalitesini yükseltmeyi hedefliyoruz. Halk Lokantamız, bu vizyonun canlı bir kanıtıdır. Datça'da herkes için daha iyi bir yaşam mümkün.


Hijyenik mutfaklarımızda deneyimli aşçılarımız dört çeşit menü hazırlayacak, seçmeli yemek ve self servis hizmeti sunulacaktır. Halk Lokantamız, emekli, öğrenci, memur ve işçi gibi toplumumuzun tüm bireylerine kolay erişim sağlayacak.
Pazar günleri hariç, haftanın diğer günleri sabah 09:00’da açılacak olup, 10:00’da çorba servisi başlayacak ve 11:00’den 20:00’a kadar seçmeli yemek veya menü olarak hizmet verilecektir. Günlük ortalama 300-400 kişiye yemek hizmeti sunulacak”

YEMEK FİYATLARI

Datça Belediyesi ilk Halk Lokantası’nda çorba çeşitleri 40 ila 50 lira, Pilav 35 lira, Sebzeli Yemekler 40 lira, Bakliyat 35, Etli yemekler 60 ila 100 lira. 3 farklı menü 100 ila 160 lira arasında değişiyor. Menülerde ana yemek, pilav veya makarna, Cacık veya komposto ile su bulunuyor.