Datça Belediye Meclisinde otopark ve sahil tartışması

Datça Belediye Meclisinde otopark ve sahil tartışması
 MUHABİR
-Datça Belediye Meclisinde Belediyeye ait otoparklarda yaşanan personel sıkıntısı ,Kaçak yapıların yıkımı ve Datça’da bulunan Sahillerin Belediyeye tahsisi tartışıldı.-Datça Belediye Başkanı Aytaç Kurt:“Sahillerin Belediyemize tahsisi konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığına yazdık. Bu kıyıların kullanımı Belediyelere bırakılmazsa, yaşanan sorunlar devam edecek”

Datça Belediye Meclisinde Belediyeye ait otoparklarda yaşanan personel sıkıntısı ,Kaçak yapıların yıkımı ve Datça’da bulunan Sahillerin Belediyeye tahsisi tartışıldı.
Datça Belediyesinin Eylül ayı toplantısı Belediye Başkanı Aytaç Kurt’un, meclis toplantısında gündeme alınacak maddeleri oylaması ile başladı. Toplantıda, ilk olarak Karaköy Mahallesinde bulunan ve mülkiyeti Datça Belediyesine ait olan atıl durumdaki binanın Sağlık Evi olarak Sağlık Bakanlığına tahsis edilmesi görüşüldü.

whatsapp-image-2024-09-03-at-13-14-32-1.jpeg

whatsapp-image-2024-09-03-at-13-14-32.jpeg

MHP Grubu adına söz alan Serdar Ören ise Datça Belediyesinin kendi kullanımında olan 2 otoparkı işleterek, gelir elde edememesini eleştirerek, “Otoparklarda personel yok. Gelir elde edecek personelimiz yok” dedi. Aytaç Kurt ise tasarruf tedbirleri nedeniyle personel sıkıntısı yaşadıklarını söyledi.

"YIKIMLAR KONUSUNDA YARGI KARARLARI VAR"
Datça Belediye Başkanı Aytaç Kurt, kaçak yapıların yıkımları konusunda sosyal medya üzerinden haksız eleştirilere maruz kaldığına işaret ederek, şunları söyledi:
“Adam yazıyor falan kaçak yapıyı niye yıkmıyorsunuz diye. Biz kaçak olan 4 işletmeye dava açtık. Kaçak yapıların yıkımı için harekete geçtik. Mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı aldılar. Yargı kararı olduğu için bir şey yapamıyoruz. Bodrum Belediyesi geçmişte gecekondu kanunu kapsamında yıkımlar yaptı. Hepsi şimdi yargılanıyor”

"SAHİLLER BELEDİYELERE VERİLMELİ"
Datça Belediye Başkanı Aytaç Kurt, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 4 yıl önce Datça sahillerinin işletme hakkını MUÇEV’e verdiğine işaret ederek, “Yargı yapılan işlemi uygunsuz buldu. Belediye olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bir yazı yazarak sahillerin Belediyemize tahsisini istedik. Bu kıyıların kullanımı Belediyelere bırakılmazsa, yaşanan sorunlar devam edecek. Şezlong ve Şemsiye konusu Kıyı Kanunu kapsamına girmediği için sorun olmaya devam ediyor. Bu sorunun en kısa zamanda çözümü için Bakanlık ve ilgili kurumlarla sürekli irtibat halindeyiz” dedi.
Kurt, ilçede su kullanımının yüzde 13 oranında arttığına da işaret ederek, önümüzdeki günlerde su konusunda sıkıntılar yaşayabiliriz ifadesini kullandı.

Bu haber toplam 189 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.