Çarptığı motosikletlinin ölümüne sebep olmuştu: Ehliyetsiz sürücü tutuklandı Çarptığı motosikletlinin ölümüne sebep olmuştu: Ehliyetsiz sürücü tutuklandı

Datça Belediye Meclisinin Haziran Ayı Toplantısında, “Kırsal Mahalle Tartışması” gündeme oturdu. Toplantıda, Cumhur İttifakı Grubu Soru Önergesi vererek, Datça Belediyesi’nin geçmiş dönem borç ve alacak tablosunu isteyeceklerini açıkladı.

Datça Belediye Meclisinin Sosyal Medyadan canlı olarak yayımlanan Haziran Ayı Olağan Toplantısında, “Kırsal Mahalle Kapsamı” konusu tartışıldı. Datça Belediye Başkanı Aytaç Kurt, konuşmasında Büyükşehir Yasası’nın Muğla gibi farklı coğrafi şartları olan bir kent için uygun olmadığını anlatarak, şunları söyledi:

“Bu yasa kapsamında hayata geçirilen “Kırsal Mahalle Uygulaması” sonrasında belediyemizin gelirleri azaldı. Kırsal mahallerde yaşayanların yeterli hizmet alma süreci ile ilgili aksamalar yaşanıyor. Bu düzenleme yüzünden 4 mahalleden elde edilen gelirle Datça’nın Yüzde 70’ine hizmet etmek zorunda kalıyoruz. Kırsal Mahalle kapsamında olmaması gereken yerler de bu kapsama alınmış. Bu kararlar alınırken mecliste maalesef yeterince tartışılmamış”

Kurt’un konuşmasından sonra söz alan Cumhur İttifakı Sözcüsü Serdar Ören, bu konunun Önceki Dönem Belediye Meclis Üyesi olan Haluk Laçin tarafından yargıya taşındığını ve en son Danıştay’ın Datça Belediyesinin itirazını reddettiğine işaret ederek, biz yargı kararlarına uymak zorundayız dedi.

KAÇAK KAÇAKTIR

Datça Belediye Başkanı Aytaç Kurt, Muğla bölgesinde inşaat yasağının 15 Mayıs itibariyle başladığını anlatarak, şöyle konuştu:

“İnşaat yasağı ile ilgili süreç devam ediyor. Valimiz, Kaymakamımız ve Çevre Şehircilik sürekli alınan yıkım kararlarının bir an önce uygulanmasını istiyorlar. Biz kaçak olan, yasaya aykırı yapılan hiçbir şeye sahip çıkamayız. Kesinlikle bu kaçak yapılar yıkılacak. Halk Dalkavukluğu yapmayacağız. Bazı arkadaşlar. Bugüne kadar yapılan yapılar kapsam dışı olsun yaklaşımında. Bu yanlış bir yaklaşımdır. Bu kaçak yapıları kanuna göre yıkacağız. Adı ne olursa olsun “Kaçak Kaçaktır” kaçak olan yapılarla ilgili kesinlikle gereğini yapacağız. Kıyıların işgali ve kaçak yapılar konusunda kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Kıyılar Halkındır. Kıyı kanuna göre kıyılardaki kaçak olan her şeyi yıkacağız. Buraların halkımızın hizmetine açılması için üzerimize düşeni yapacağız”

BELEDİYENİN BORÇLARINI SORDULAR

MHP Grubu, Meclis toplantısında verdikleri soru önergesi ile Datça Belediyesi’nin geçmiş dönem borç ve alacak tablosu ile 2 aydır parça parça maaş alan personelin durumunu ile personel giderlerini ne kadar olduğunu sordu. Soru önergesinde Datça Belediyesinin borç ve alacaklarının tablo şeklinde hazırlanarak verilmesi istendi.

Editör: Beritan Yücel